suomi.fi
Gå direkt till innehållet.

Inkommande meddelanden

När du får ett meddelande till Suomi.fi-meddelanden får du en notifikation om det till din e-post. Därför behöver man inte gå till webbläsarversionen av Suomi.fi-meddelanden eller mobilapplikationen för att se om det har kommit nya meddelanden. För att du ska kunna läsa meddelandet ska du dock först identifiera dig i Suomi.fi-meddelanden. 

Organisationerna har själva definierat de ärenden som kan uträttas med dem via Suomi.fi-meddelanden. Till exempel har Suomi.fi-meddelanden ingen direkt länk till MinSkatt, därför måste du logga in separat i MinSkatt för att kunna läsa de meddelanden och dokument som Skatteförvaltningen skickat till dig.

I inkorgen ser du meddelanden som har skickats till dig i kronologisk ordning, det nyaste meddelandet först. Om en tråd innehåller olästa meddelanden finns det en siffra efter rubriken på meddelandet som talar om hur många meddelanden tråden innehåller. Ett oläst meddelande syns också med mörkare text.

Observera att meddelandena som bilagor kan ha beslut, räkningar, tidsbokningsuppgifter samt begäran om tilläggsuppgifter som du kan besvara direkt i tjänsten. 

Anvisningsvideo

Under rubriken ”Teckenspråkiga videor” hittar du en video som visar hur man använder inkommande meddelanden. Videon har teckenspråkig översättning och ljud.

Videor på teckenspråk


Uppdaterad: 4.4.2023