suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Suomi.fi på teckenspråk

Så här använder du Suomi.fi-meddelanden: Inkommande meddelanden, teckenspråk video med ljud

Video på teckenspråk

När du får ett nytt meddelande i Suomi.fi-meddelanden får du ett e-postmeddelande och ett push-meddelande om detta, ifall du har tagit i bruk Suomi.fi-mobilappen. Suomi.fi-meddelanden kan dock inte garantera att notifikationen kommer fram i alla fall, så kom ihåg att regelbundet kontrollera meddelanden du tagit emot i Suomi.fi-meddelanden. För att du ska kunna läsa meddelandet ska du först identifiera dig i Suomi.fi-meddelanden.

Organisationerna har själva definierat de ärenden som kan uträttas med dem via Suomi.fi-meddelanden. Till exempel har Suomi.fi-meddelanden ingen direkt länk till MinSkatt, därför måste du logga in separat i MinSkatt för att kunna läsa de meddelanden och dokument som Skatteförvaltningen skickat till dig.

I inkorgen ser du meddelanden som har skickats till dig i kronologisk ordning, det nyaste meddelandet först. Om en tråd innehåller olästa meddelanden finns det en siffra efter rubriken på meddelandet som talar om hur många meddelanden tråden innehåller. Ett oläst meddelande syns också med mörkare text.

Observera att meddelandena som bilagor kan ha beslut, räkningar, tidsbokningsuppgifter samt begäran om tilläggsuppgifter som du kan besvara direkt i tjänsten. 

Anvisningsvideo

Under rubriken ”Teckenspråkiga videor” hittar du en video som visar hur man använder inkommande meddelanden. Videon har teckenspråkig översättning och ljud.