suomi.fi
Gå direkt till innehållet.

Användning med mobilapplikationen

Suomi.fi-mobilappen är tillgänglig för Android- och iOS-mobiltelefoner och -surfplattor. Gör så här när du tar i bruk Suomi.fi-meddelanden med en mobilapplikation eller om du vill installera mobilapplikationen efter att du har tagit i bruk Suomi.fi-meddelanden:

Steg 1: Öppna applikationen

Ladda ner Suomi.fi-mobilapplikationen från  Google PlayÖppnas i ett nytt fönster. eller  App Store

När du har laddat ner Suomi.fi-mobilappen ska du öppna den på mobilen eller surfplattan.

Steg 2: Identifiering

När du öppnar Suomi.fi-mobilappen för första gången, loggar ut eller raderar den, styrs du till stark autentisering. Identifiera dig i tjänsten med bankkoder eller mobilcertifikat.

Steg 3: Ange kod och eventuella biometriska koder

Efter identifieringen styr applikationen dig till att definiera en fyrsiffrig kod med vilken du i fortsättningen kommer att logga in i applikationen.

Om du vill kan du även fastställa ett biometriskt identifieringssätt (fingeravtryck eller ansiktsigenkänning) som du kan använda i stället för koden. Ett biometriskt identifieringssätt kan fastställas endast om det är möjligt med din enhet och du har tillåtit det i inställningarna på enheten.

Observera att om du redan tidigare har börjat använda Suomi.fi-meddelanden kan du se din brevlåda direkt och gå förbi instruktionen nedan.

Steg 4: Samtycke till användning av Suomi.fi-meddelanden

I följande vyer tillfrågas du om

  • ditt samtycke till användning av Suomi.fi-meddelanden
  • din e-postadress som inte innehåller åäö
  • språket, på vilket du vill få meddelanden till din e-post om ett nytt meddelande som inkommit till Suomi.fi-meddelanden.

Du får ett bekräftelsemeddelande till den e-postadress du angett under ibruktagandet. Den här e-postadressen kommer i fortsättningen att användas för att skicka notifikationer om meddelanden som kommer till Suomi.fi-meddelanden.

Steg 5: Godkännande av bekräftelsemeddelande

Till din e-postadress får du ett bekräftelsemeddelande, vars avsändare är noreply@suomi.fi

  • Klicka på länken i meddelandet

Observera att bekräftelsemeddelandet är i kraft ett dygn. Om du inte bekräftar inom denna tid, börja ibruktagandet av Meddelanden på nytt från identifieringen.

Steg 6: Ibruktagandet klart

Till din e-postadress får du meddelandet "Välkommen som användare av Suomi.fi-meddelanden". Meddelandet kommer från adressen noreply@suomi.fi.

Nu kan du börja använda Suomi.fi-meddelanden och i fortsättningen får du meddelanden i elektroniskt format från de organisationer som använder tjänsten.


Uppdaterad: 12.2.2024