suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Organisaatio

Tulli

Suomen tulli edistää tavarakaupan sujuvuutta ja varmistaa sen oikeellisuuden, kantaa tehokkaasti tavaraverot, tarjoaa palveluita asiakaslähtöisesti, suojaa yhteiskuntaa, ympäristöä ja kansalaisia.

Tulli huolehtii tulliverotuksesta, maahantuonnin arvonlisäverosta, maahan tuotavien ja maasta vietävien tavaroiden ja ulkomaanliikenteen tullivalvonnasta ja muista tullitoimenpiteistä sekä ulkomaankaupan tilastoinnista. Tulli tutkii myös tullirikoksia.

Päätehtäviä varten Tullissa on ulkomaankauppa- ja verotusosasto, valvontaosasto, hallinto-osasto ja toimipaikkaosasto. Toimipaikkaosastoon kuuluvat seitsemän tullia niihin kuuluvine toimipaikkoineen. Tullit ovat Meritulli, Lentotulli, Vaalimaa, Nuijamaa, Imatra, Tornio ja Maarianhamina.

Tulli vastaa lakisääteisesti mm. kulutustavaroiden ja muiden kuin eläinperäisten elintarvikkeiden tuontivalvonnasta. Tuotteiden määräystenmukaisuuden ja turvallisuuden tutkimisesta Tullissa vastaa Tullilaboratorio.

Suomen tulli on osa Euroopan unionin tullijärjestelmää ja valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto. Tulli toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa.

Yhteystiedot

Sähköposti
Kirjaamo
kirjaamo@tulli.fi

Käyntiosoite

Pasilan virastokeskus

Opastinsilta 12
00520 Helsinki

Organisaation tunnistetiedot
Y-tunnus: 0245442-8

Verkkolaskutiedot
Verkkolaskuosoite (OVT-tunnus):
003702454428
Välittäjätunnus:
E204503
Lisätieto:
Verkkolaskuoperaattorina toimii OpusCapita Solutions Oy.
Puhelin
Vaihde toimii ma - pe klo 8 - 16.15
+358 2955200 
(pvm/mpm)

Postiosoite

PL 512
00101 Helsinki