suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tulli

EUR.1- ja A.TR.-tavaratodistusten vahvistaminen

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Tulli vahvistaa viejäyrityksen tai sen valtuutetun edustajan täyttämiä EUR.1- ja A.TR.-todistuksia.

Jos EU-alkuperää olevalla tavaralla on Tullin vahvistama EUR.1-tavaratodistus, tavaralle voidaan myöntää tullietuus viennin kohdemaassa. EU:sta vapaasta liikkeestä viedylle niin sanotulle tulliliittotuotteelle voidaan taas myöntää tulliliittokohtelu Turkissa, jos tuotteella on Tullin vahvistama A.TR.-tavaratodistus.

Voit ostaa tavaratodistuslomakkeita Tullin valtuuttamasta Grano Oy:n Kopistore-verkkokaupasta. Yksittäisiä kappaleita lomakkeista voi olla myös Tullin asiakaspalvelupisteissä.

Jos yritys vie säännöllisesti tavaraa maahan, jonka kanssa EU:lla on vapaakauppasopimus, se voi hakeutua valtuutetuksi viejäksi. Valtuutettu viejä voi laatia itse kauppalasku- tai alkuperäilmoituksia lähetyksen arvosta riippumatta sekä vahvistaa A.TR.-tavaratodistuksia.

Toimi näin

Varmista, että yritykselläsi on hallussa asiakirjanäyttö tavaran EU-etuuskohtelualkuperästä ennen EUR.1.-tavaratodistuksen hakemista.

Lähetä vahvistettavat EUR.1- tai A.TR.-lomakkeet postilla lähimpään Tullin toimipaikkaan. Liitä mukaan kauppalasku tai muu vientilähetykseen liittyvä kaupallinen asiakirja.

Voit myös toimittaa EUR.1- ja A.TR.-lomakkeen tavaran mukana Suomen rajatullitoimipaikkaan vahvistettavaksi.

Kiireellisissä tapauksissa Tulli vahvistaa todistuksia ajanvarauspalvelun kautta tilattavalla palvelulla.

Toimipaikkojen yhteystiedot ja ajanvauksella toimivat toimipaikat löydät Tullin verkkosivuilta. Asiakaspalvelupisteet on lueteltu asiointikanavissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTulli
Palvelusta vastaaTulli
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Tulli
Päivitetty: 10.2.2022