suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tulli

Lupa tavaroiden väliaikaiseen varastointiin

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Väliaikaiseksi varastoksi kutsutaan tullin hyväksymää varastoa tai paikkaa, jossa tullaamattomat tavarat odottavat tulliselvitystä.

Väliaikaisesti varastoidut tavarat on asetettava tullimenettelyyn tai jälleenvietävä 90 päivän kuluessa tavaroiden esittämisestä. Tullimenettelyitä ovat esimerkiksi tavaran tullaaminen vapaaseen liikkeeseen, passitus ja tullivarastointi.

Yritys, jolla on väliaikaisen varastoinnin lupa, vastaa väliaikaisesti varastoitujen tavaroiden pysymisestä tullivalvonnassa ja varastoinnista johtuvien velvollisuuksien täyttämisestä.

Väliaikainen varasto on tarkoitettu esimerkiksi satama- tai lentokenttäoperaattoreille, terminaalien pitäjille ja maahantuojille varastoksi, johon voidaan purkaa ja jossa voidaan säilyttää tullaamatonta tavaraa rajoitetun ajan. Ennen tavaroiden purkua varastoon niiden saapumisesta on ilmoitettava tullille, eli tavarat on esitettävä tullille.

Jotta lupa voitaisiin myöntää, yrityksellä tulee olla yleisvakuuslupa. Ohjeet yleisvakuusluvan hakemiseen löytyvät Tullin verkkosivujen Luvat-osiosta.

Luvan myöntäminen edellyttää lisäksi, että yrityksellä on mm. Tullin vaatimukset täyttävä varastokirjanpito ja varastotila.

Väliaikaisen varaston pitäjä voi toimia passituksen valtuutettuna vastaanottajana. Ohjeet valtuutetun vastaanottajan luvan hakemiseen löytyvät Tullin verkkosivujen Luvat-osiosta.

Lupa myönnetään suomen tai ruotsin kielellä.

Toimi näin

Ohjeet luvan hakemiseen löytyvät Tullin verkkosivujen Luvat-osiosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Käsittelyaika

Lupahakemus käsitellään 120 päivässä hakemuksen hyväksymisestä käsittelyyn. Hakemus hyväksytään käsittelyyn, kun siinä on kaikki päätöksen tekemiseen tarvittavat tiedot eli hakemus on kaikilta osin täytetty ja sen mukana on tarvittavat liitteet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTulli
Palvelusta vastaaTulli
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Tulli
Päivitetty: 9.12.2020