suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tulli

Muuttotavaroiden tulliselvitys

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Kun muutat ulkomailta Suomeen, tee muuttotavaroistasi tulliselvitys eli tullaus.

Tulliselvityksen antamiseen vaikuttaa tapa, jolla muuttotavara tuodaan Suomeen. Lue tarkemmat ohjeet Tullin nettisivuilta. Jos tuot muuttotavarat mukanasi, voit asioida maahan saapuessasi tullitoimipaikalla. Huomaa, että kuljetusyrityksen toimittavat muuttotavarat voit tullata Tulliselvityspalvelussa.

Myös muuttoajoneuvo pitää tullata, jos muutat EU:n tulli- ja veroalueen ulkopuolelta tai EU:n tullialueelta mutta veroalueen ulkopuolelta.

Voit valtuuttaa esimerkiksi huolintayhtiön tekemään muuttotavaroiden tullauksen puolestasi. EU:n tulli- ja veroalueelta muuttavan henkilön ei yleensä tarvitse antaa Tullille ilmoituksia.

Jos teet tullauksen itse maahan saapuessasi, katso Tullin verkkosivujen yhteystiedoista, mikä on lähin asiakaspalvelua tarjoava tullitoimipaikka.

Tutustu tuontirajoituksiin ja ohjeisiin ennen muuttoa Tullin nettisivuilla. Jos saavut Suomeen opiskelijana, tutustu opiskelijan ohjeisiin.

Toimi näin

Muuttotavarat ovat yleensä tullittomia ja verottomia. Tutustu tarkemmin ohjeisiimme muuttajalle Tullin verkkosivuilla.

Muuttotavaroiden tullausta varten tarvitset nämä asiakirjat:

  • lomake 45s (vakuutus muuttotavaroina maahan tuotujen tavaroiden tullittomuuden ja verottomuuden edellytyksistä)
  • luettelo muuttotavaroista yleisellä tasolla (esim. 20 kg vaatteita, sänky, astioita jne.)
  • asiakirjat, joiden perusteella tullittomuuden ja verottomuuden edellytykset voidaan todeta; usein työtodistus tai muu osoitus ulkomailla asumisesta on riittävä
  • mahdolliset luvat, jos olet hakenut esimerkiksi muuttotavaroiden ennakkotuontilupaa tai tuontilupaa muuttotavaroissa oleville aseille tai muille luvanvaraisille tuotteille

Jos muuttotavaroissasi on tuontirajoitusten alaisia tavaroita tai muita tavaroita, joista kannetaan tulli ja verot (esimerkiksi alkoholia), nämä tavarat, ne pitää ilmoittaa Tullille erikseen.

Tulli voi pyytää myös muita asiakirjoja ja selvityksiä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTulli
Palvelusta vastaaTulli
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Tulli
Päivitetty: 28.5.2021