suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tulli

Tullauksen tekeminen henkilöasiakkaana

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Kun saat tullaamattoman lähetyksen EU:n ulkopuolelta, EU:n tullialueelta mutta veroalueen ulkopuolelta tai, jos kyseessä on muun Suomen ja Ahvenanmaan välillä kuljetettava lähetys, sinun pitää yleensä tullata lähetys ja maksaa siitä mahdolliset maahantuontiverot.

Usein Posti tullaa puolestasi EU:n ulkopuolelta toimitettavan enintään 150 euron arvoisen postitse toimitettavan ostoksesi, jos olet m ...

Toimi näin

Näin teet tullauksen eli tulliselvityksen

1. Tullaus verkossa Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa

Kirjaudu tullauspalveluun haluamallasi suomi.fi –tunnistustavalla. Jos et voi tunnistautua, valtuuta toinen henkilö tullaamaan puolestasi.

Tuontitullauspalvelun käyttöohjeet ovat palvelussa.

Valitse mahdollisten verojen maksutavaksi verkkopankki, korttimaksu (Visa debit/credit ja MasterCard debit/credit) tai mobiilimaksu.

Kun olet tehnyt tullauksen ja maksanut mahdolliset verot, lähetyksesi kulku voi Tullin puolesta jatkua. Huomioi myös Postin perimä käsittelymaksu, jotta saat Postin kuljettaman lähetyksen itsellesi.

Jos lähetyksen toimittaa muu kuljetusyritys, toimi kuljetusyritykseltä saamiesi ohjeiden mukaan. Jos tarvitset luovutuspäätöksen, löydät sen Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelun valikosta ”Omat tullaukseni”.

Kaikkia lähetyksiä ei voi tullata Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa. Tällaiset lähetykset voit tullata vaihtoehtoisilla tavoilla, Tullin Tulliselvityspalvelussa tai ostaa tullauksen palveluna kuljetusyritykseltä.

2. Tullaus lomakkeella tai toimipaikalla

Kuljetusyritysten toimittamien lähetysten tullaus on siirtynyt pääsääntöisesti verkkoon.

Lue lisää vaihtoehtoisista tullausvaihtoehdoista Tullin nettisivuilta. Jos asioit toimipaikalla, tarkista aina asiakaspalvelua tarjoavien tullitoimipaikkojen aukioloajat ja muut ohjeet etukäteen. Seuraa kuljetusyritykseltä ja Tullista saamiasi ohjeita.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelun toteuttaa

Tulli

Palvelusta vastaa

Tulli
Tekstistä vastaa: Tulli
Päivitetty: 22.8.2023