suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tulli

Intrastat-ilmoituspalvelu yrityksille

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Intrastat-ilmoitus on EU:n sisäkaupan tilastoilmoitus.

Yrityksen pitää ilmoittaa tavaroiden tuonti EU:n jäsenmaista Suomeen sekä vienti Suomesta jäsenmaihin, kun sen vienti tai tuonti EU:n sisäkaupassa ylittää tietyn arvon. Tulli ilmoittaa yrityksellesi, kun kynnysarvo on ylittynyt ja yrityksen tiedonantovelvollisuus alkaa. Tilastoilmoitukset annetaan kuukausittain.

Valitse yrityksellesi sopiva Intrastat-ilmoitustapa. Asiointitavan valintaan vaikuttavat muun muassa ilmoitettavan kaupan laajuus, käytössä olevat tietojärjestelmät ja muu tulliasiointi.

Tutustu vaihtoehtoihin:

  • Anna ilmoitus Tullin Intrastat-ilmoituspalvelussa verkossa. Yritysten lisäksi Intrastat-palvelua voivat käyttää asiamiehet, jotka tekevät tilastoilmoituksia tiedonantovelvollisten yritysten puolesta. Kirjaudu palveluun Suomi.fi-palvelun Katso-tunnisteella.
  • Lähetä Intrastat-ilmoitus Tullin sanoma-asiointipalvelun kautta. Valitse sanoma-asiointi, jos yritykselläsi on paljon ilmoituksia ja käytätte sanoma-asiointia muihin tulliasioihin.
  • Anna Intrastat-ilmoitus TYVI-palvelussa, jonka toimittaja on Posti Messaging.
  • Osta Intrastat-ilmoituspalvelu huolintaliikkeeltä tai muulta palveluntarjoajalta – niiltä saat myös lisätietoa ostopalveluista.

Toimi näin

Tutustu Tullin verkkosivujen Intrastat-ohjeisiin, kuten Intrastat-oppaaseen ja esitteeseen ilmoitustavoista. Voit myös soittaa Intrastat-palvelupuhelimeen.

Tullin Intrastat-ilmoituspalvelussa ilmoituksen voi antaa yritys tai asiamies, joka tekee tilastoilmoituksia tiedonantovelvollisen yrityksen puolesta. Käyttäjien tunnistuksessa käytetään Suomi.fi-palvelun tunnistuspalvelua (Katso-palvelu).

Palvelun käyttöohjeet ja lisätietoa on Tullin nettisivuilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Intrastat-ilmoituspalvelu on maksuton. TYVI-palvelussa sähköisen lomakkeen lähettäminen on maksutonta, mutta tiedoston lataaminen palveluun on maksullista.

Perustiedot

Palvelusta vastaaTulli
Palvelun toteuttaaTulli
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Tulli
Päivitetty: 21.11.2019