suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tulli

Tulliselvityksen tekeminen yritysasiakkaana

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Kun yrityksesi vastaanottaa tavaraa, joka toimitetaan EU:n tulli- ja veroalueen ulkopuolelta tai EU:n tullialueelta mutta sen veroalueen ulkopuolelta, siitä on yleensä annettava Tullille tuonti-ilmoitus. Jos lähetys pitää tulliselvittää, saat siitä aina tiedon kuljetusyritykseltä.

Tavarat on tulliselvitettävä ennen kuin ne saa ottaa käyttöön tai myydä, ja niistä on maksettava myös mahdolliset maa ...

Toimi näin

Ennen palvelun käyttöä lue palveluiden käyttöohjeet sekä ohjeet tunnistautumiseen Tullin verkkosivuilta.

Palvelussa maksaminen

Maksa ilmoituksen teon yhteydessä maksettavaksi tulevat tullit, verot ja maksut, jos yritykselläsi ei ole Tullin yleisvakuus- ja maksunlykkäyslupaa. Jos yritykselläsi on yleisvakuus- ja maksunlykkäyslupa, saat hyväksytyn ilmoittamisen jälkeen sekä luovutus- että tullauspäätöksen ja seuraavan kuukauden aikana jaksoerittely-nimisen koontilaskun.

Tulliselvityspalvelussa tullilaskun voi maksaa verkkopankissa pankkitililtä tai korttimaksuna (Visa Credit/Debit ja Mastercard Credit/Debit).

Postilähetys toimitetaan tulliselvityksen ja mahdollisten verojen maksun jälkeen suoraan sinulle tai valitsemaasi Postin noutopisteeseen.

Kun tulliselvität rahtilähetystä, tallenna itsellesi luovutuspäätös ja varaudu toimittamaan se lähetyksesi kuljettajalle, jotta lähetys voidaan luovuttaa varastosta. Useimmat varastonpitäjät saavat luovutustiedon suoraan järjestelmiinsä Tullilta.

Tulliselvitys on tehtävä ja mahdolliset verot maksettava kuljetusyhtiön ilmoittamassa ajassa, tai muuten kuljetusyhtiö palauttaa lähetyksesi lähettäjälle.

Palvelun toteuttaa

Tulli

Palvelusta vastaa

Tulli
Tekstistä vastaa: Tulli
Päivitetty: 2.12.2022