suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tulli

T2L- ja T2LF-lomakkeiden vahvistaminen (unioniaseman vahvistaminen)

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Jos unionitavarasta ei ole annettu vienti-ilmoitusta ja tavara kulkee EU-maasta toiseen EU:n ulkopuolisen alueen kautta, siitä pitää määräpaikassa esittää asiakirja, joka osoittaa tavaran unioniaseman ja on vahvistettu tavaran lähtöpaikassa. Jos tämä asiakirja puuttuu, määräpaikan Tulli käsittelee tavaraa muuna kuin unionitavarana.

Tavaran lähtöpaikan Tulli vahvistaa asiakirjan, joka osoittaa tavaran unioniaseman. Tämä asiakirja voi olla esimerkiksi:

  • hallinnollisen yhtenäisasiakirjan eli SAD-lomakkeen 4. lehdelle täytetty T2L- tai T2LF-asiakirja
  • kauppalasku tai varustamon tulliluettelo, jossa on T2L- tai T2LF-merkintä
  • muu unionin tullilainsäädännössä hyväksytty asiakirja.

Tullin vahvistusta ei tarvita, jos unionitavaroiden yhteisarvo on 15 000 euroa tai alle. Silloin asiakirjaksi käy esimerkiksi kauppalasku tai kuljetusasiakirja.

Jos yrityksellä on Tullin valtuutus eli kirjallinen valtuutetun antajan lupa, se voi itse vahvistaa unioniaseman osoittavia asiakirjoja.

Toimi näin

Vahvistuta asiakirja Tullissa ennen kuljetuksen aloittamista. Asiakirjan vahvistusta voi pyytää Tullin ajanvarauspalvelun kautta niillä paikkakunnilla, joissa Tullilla ei ole asiakaspalvelua.

Ajanvarauspalvelua tarjoavat tullitoimipaikat löytyvät Tullin verkkosivuilla. Asiakaspalvelupisteet löytyvät asiointikanavasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTulli
Palvelusta vastaaTulli
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Tulli
Päivitetty: 10.2.2022