suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tulli

Lahjalähetyksen tullaus

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Lahjan sisältö, arvo ja lähetysmaa vaikuttavat siihen, pitääkö lahjasta tehdä tullaus. Kun saat tullaamattoman lahjan EU:n ulkopuolelta, EU:n tullialueelta mutta veroalueen ulkopuolelta sinun pitää yleensä tullata lahja, ja maksaa siitä mahdolliset maahantuontiverot. Jos kyseessä on muun Suomen ja Ahvenanmaan välillä lähettävä lahja, se pitää yleensä aina tullata. Jos lahja pitää tullata, saat siitä tiedon Postilta tai muulta kuljetusyritykseltä. Kun lähetät lahjan Ahvenanmaalta muualle Suomeen, sinun pitää tullata se ennen lähettämistä.

Yksityishenkilön lahjasta toiselle yksityishenkilölle ei tarvitse maksaa tullia tai veroa, jos lahjan arvo on 45 euroa tai alle ja se lähetetään EU:n tulli- ja veroalueen tai EU:n veroalueen ulkopuolelta, tai se lähetetään muun Suomen ja Ahvenanmaan välillä. Poikkeuksia ovat esimerkiksi alkoholi- ja tupakkalahjat, jotka ovat verollisia aina arvosta riippumatta. Myös kahvin, teen, ja niiden esanssien ja uutteiden sekä hajuvesien ja eau de toilette –tuotteiden tullittomuudelle ja verottomuudelle on säädetty määrällisiä rajoituksia.

Jos lahjan toimittaa Posti ja tullaat lähetyksen Tullin palvelussa, saatat joutua maksamaan Postille käsittelymaksun ennen kuin Posti toimittaa lähetyksen sinulle.

Jos teet tullauksen itse, huomaa, että kuljetusyritys voi kuljettaa tullattavan lähetyksesi sinulle vasta, kun on saanut sinulta luovutuspäätöksen tullauksesta. Jos teet tullauksen itse, varmista kuljetusyrityksen saapumisilmoituksesta pitääkö sinun toimittaa luovutuspäätös kuljetusyritykselle. Jos tarvitset luovutuspäätöksen Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa tekemästäsi tullauksesta, löydät sen Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelun valikosta Omat tullaukseni.

Toimi näin

Voit tullata lahjan yleensä Tullin Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa. Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa ei voi kuitenkaan tullata kaikki lähetyksiä, esimerkiksi lahjalähetyksiä, joissa on sekä enintään 45 euron että yli 45 euron arvoisia lahjoja, sekä verollisia että verottomia lahjoja tai lähetyksessä on lahjoja muille kuin perheenjäsenillesi. Nämä voit tullata ostamalla tullauksen palveluna kuljetusliikkeeltä, Tulliselvityspalvelussa, asioimalla tullitoimipaikassa tai lähettämällä tullauslomakkeen Tulliin.

Lue tarkemmat tullausohjeet Tullin verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTulli
Palvelusta vastaaTulli
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Tulli
Päivitetty: 5.1.2022