suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tulli

Lahjalähetyksen tullaus

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Jos lahja tai muu sinulle saapuva lähetys pitää tullata eli tulliselvittää, saat asiasta tiedon kuljetusyritykseltä. Lahja voidaan toimittaa sinulle vasta, kun olet tehnyt tullauksen ja maksanut mahdolliset maahantuontiverot.

Lahjan sisältö, arvo ja lähetysmaa vaikuttavat siihen, pitääkö lahjasta tehdä tulliselvitys. Yksityishenkilön lahjasta toiselle yksityishenkilölle ei tarvitse maksaa tullia tai veroa, jos lahjan arvo on 45 euroa tai alle ja se lähetetään EU:n tulli- ja veroalueen tai EU:n veroalueen ulkopuolelta. Poikkeuksia ovat esimerkiksi alkoholi- ja tupakkalahjat, jotka on tullattava arvosta riippumatta. EU:n tulli- ja veroalueelta lähetetyistä lahjoista ei tarvitse antaa ilmoitusta Tullille.

Toimi näin

Voit tullata lahjan verkossa Tullin Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa. Jos et voi tai halua käyttää palvelua, voit valtuuttaa toisen henkilön tekemään tullauksen verkossa puolestasi.

Verkossa ei kuitenkaan voi tullata tiettyjä tavaroita, kuten rajoitettuja aseita. Tällaiset lähetykset voit tullata vaihtoehtoisella tavalla tai ostaa tullauksen palveluna huolintayritykseltä.

Muun kuin Postin toimittama lähetyksen voit tullata tavaraa lähinnä olevassa tullitoimipaikassa.

Kysy kuljetusyritykseltä, missä tavara on varastoituna. Voit tullata lahjan itse tai valtuuttaa toisen henkilön tai huolintayrityksen tekemään selvityksen puolestasi. Tarkista aina asiakaspalvelua tarjoavien tullitoimipaikkojen aukioloajat etukäteen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTulli
Palvelusta vastaaTulli
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Tulli
Päivitetty: 23.6.2020