suomi.fi
Gå direkt till innehållet.

Anställningsguide för arbetsgivare

Starta anställningsguide för arbetsgivareFas 1/9

När du planerar att anställa en arbetstagare, försök uppskatta så exakt som möjligt för vilka behov eller uppgifter ditt företag behöver arbetskraft.

Genom att besvara frågorna får du en checklista över frågor du bör ta i beaktande och ta hand om när du anställer en arbetstagare. Checklistan innehåller också information om olika sätt att hitta dem som kan utföra ett visst arbete. Om du vill kan du skriva ut checklistan.

Du kan tillämpa anställningsguiden i vilket skede som helst av rekryteringsprocessen och till exempel göra om den för att kontrollera att allt är i skick. Kom dock ihåg att checklistan inte är någon uttömmande lista på alla saker som ska skötas. Du bör själv sätta dig in i ämnet och försäkra dig om att du till exempel har beaktat särskilda omständigheter som gäller just din bransch.

Besvara alla frågor enligt det som gäller just nu. Du kan backa för att göra ändringar i svaren, men eftersom svaren kan påverka frågorna i de nästa faserna kan du bara gå framåt en fas i taget.