suomi.fi
Gå direkt till innehållet.

Information om meddelanden

Suomi.fi-meddelanden är ett tillförlitligt sätt att kommunicera med myndigheter och andra organisationer som använder tjänsten. 

Organisationerna kan skicka dig beslut och andra dokument. Du kan också själv skicka meddelanden och bilagor till organisationer som har aktiverat tjänsten.  Tänk på att alla ämbetsverk inom statsförvaltningen tillsvidare inte har tagit i bruk tjänsten.

Det är säkert att använda tjänsten eftersom alla meddelanden med bilagor förmedlas krypterade via en datasäker förbindelse. Användaren identifieras med stark autentisering.  

Du kan använda Suomi.fi-meddelanden via Suomi.fi-mobilappen.  

Hjälp med att använda tjänsten Suomi.fi-meddelanden:

Medborgarrådgivningen

Bekanta dig även med organisationernas egna anvisningar. I anvisningarna hittar du mera detaljerad information om hur Suomi.fi-meddelanden används i den aktuella tjänsten.

Aktivera Suomi.fi-meddelanden

Tekniska krav

Du kan använda Suomi.fi-meddelanden på en dator eller en mobilenhet med en webbläsare och internetanslutning. Tjänsten fungerar bästa med de vanligaste webbläsarna och senaste webbläsarversioner.

Suomi.fi-meddelanden finns även som en mobilapplikation som kan laddas ned i applikationsbutikerna för Android- och iOS-mobilenheter. Applikationen heter Suomi.fi.

Mer information för organisationer

Organisationer inom den offentliga förvaltningen hittar mer information om Suomi.fi-meddelanden på webbplatsen för serviceadministration under Suomi.fi-meddelanden.