suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Kaustisen kunta

Organisaatio

Vaihtoehtoinen nimi Kaustinen

Kaustisen kunta on perustettu 1868, yli 150 vuotta sitten. Kaustinen kuuluu Keski-Pohjanmaan maakuntaan ja Kaustisen seutukuntaan. Kaustinen sijaitsee valtatie 13:n ja kantatie 63:n risteyksessä, keskeisten kulkureittien varrella.

Kaustinen on erityisen tunnettu kansanmusiikista ja kansanparantamisesta. Olemme myös aktiivinen ja elävä kulttuuri- ja urheilupitäjä, jossa on monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Folk Music Festival houkuttelee kymmeniä tuhansia kävijöitä joka kesä. Muita paikkakuntamme tapahtumia ovat mm. Kamarimusiikkiviikko, Moukarikarnevaalit, Hurjat hämyilyt, Taiteiden päivä, ravit ja lukuiset muut isommat ja pienemmät tapahtumat.

Tapahtumien ja kulttuurin lisäksi Kaustiselta löytyy monipuolisesti ostosmahdollisuuksia, hyvinvointipalveluja sekä urheilu- ja liikuntapaikkoja niin ulkona kuin sisällä. Olemme alueemme palvelukeskus, joka palvelee oman kunnan asukkaiden lisäksi myös lähikuntien ja -alueiden asukkaita. Kaupallisten palvelujen lisäksi meillä on toimivat arjen peruspalvelut, ja pidämme huolta toisistamme ja yhteisöllisyydestä.

Kaustisella on hyvä elää arkea, sillä täällä on terveellinen, turvallinen ja viihtyisä asuinympäristö. Täältä löytyvät niin kunnon tontit, kauniit maisemat, virkeät kylät, hyvät palvelut, luonnon rauha kuin myös monipuoliset harrastusmahdollisuudet.

Kaustisella on tarjota kaikille jotain – tule ja tutustu!

Mitä palveluja voin saada?


Tutustu organisaation asiointikanaviin