suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaustisen kunta

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

  • Palvelu
  • Kaustinen
  • Julkinen palvelu

Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kaustisen kunta säilyttää rakennusvalvontaan liittyvät lupa-asiakirjat ja -päätökset. Näiden lisäksi taltioidaan liitteet, piirustukset sekä erityissuunnitelmat. Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan. Piirustuksiin ja muihin lupa-asiakirjoihin voi tutustua ottamalla yhteyttä rakennustoimistoon. Arkistopalveluun sisältyy myös neuvontaa sekä henkilökohtaisesti että puhelimitse.

Asiakirjoista tai niihin liittyvistä piirustuksista on mahdollista saada kopioita rakennusvalvonnan käytössä olevan korvaustaksan mukaisesti.

Toimi näin

Ota yhteys teknisen toimen toimistosihteeriin. Voit tutustua piirustuksiin ja muihin lupa-asiakirjoihin rakennusvalvonnassa ennakkoon sovitusti kunnanviraston aukioloaikoina.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Asiakirjoista voi saada tilauksesta erilaisia selvityksiä, todistuksia ja oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Ne voivat olla maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Useilla kaupungeilla on käytössä sähköinen rakennuspiirustusaineiston verkkokauppa.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKaustisen kunta
Palvelusta vastaaKaustisen kunta
Alue Kaustinen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kaustisen kunta
Päivitetty: 21.10.2021