suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaustisen kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Kaustinen
  • Julkinen palvelu

Esiopetus on maksutonta ja sitä järjestetään perusopetuksen lukuvuoden mukaisina arkipäivinä, 19 tuntia viikossa.

Esiopetusta annetaan Pajalan päiväkodissa ja Omenapuun toimintayksikössä sekä Puumalan koululla. Pajalan päiväkodissa ja Omenapuussa järjestetään myös täydentävää varhaiskasvatusta sitä esiopetuksen lisäksi tarvitseville. Pajalan päiväkoti tarjoaa myös vuorohoitoa. Puumalan koululla ei järjestetä täydentävää varhaiskasvatusta. Puumalan esioppilaat voivat osallistua koulun aamu- ja iltapäivätoimintaan esiopetuksen lisäksi.

Esiopetukseen tutustuminen järjestetään pääsääntöisesti toukokuun lopulla. Tutustumispäivästä lähetetään kuitenkin paperinen kutsu koteihin erikseen.

Toimi näin

Esiopetukseen ilmoittaudutaan sähköisesti Kaustisen kunnan varhaiskasvatuksen eDaisy–palvelun kautta. Linkki eDaisy-palveluun löytyy mm. Kaustisen kunnan internetsivuilta.

Päätökset esiopetuspaikoista toimitetaan sähköisesti Daisy-palvelun kautta. Ilmoittautumislinkistä löytyy lisätietoja hakemuksen täyttämiseen.

Jos haluat lisätietoja esiopetuksesta tai tarvitset apua ilmoittautumisen kanssa, ota yhteyttä varhaiskasvatusjohtajaan tai palveluneuvojaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Esiopetus on maksutonta. Täydentävästä varhaiskasvatuksesta (päivähoito) peritään varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukainen maksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKaustisen kunta
Palvelusta vastaaKaustisen kunta
Alue Kaustinen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kaustisen kunta
Päivitetty: 3.3.2021