suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaustisen kunta

Varhaiskasvatus perhepäivähoidossa

  • Palvelu
  • Kaustinen
  • Julkinen palvelu

Kaustisen kunnan palveluksessa työskentelee noin 10 perhepäivähoitajaa eri puolilla kuntaa. Kunnallinen perhepäivähoito on kunnan tuottamaa varhaiskasvatuspalvelua, joka tapahtuu perhepäivähoitajan kodissa, joka on hyväksytty perhepäivähoitopaikaksi. Perhepäivähoitajan toimintaa ohjaa kunnan varhaiskasvatussuunnitelma sekä lasten yksilölliset varhaiskasvatussuunnitelmat, jotka laaditaan yhdessä vanhempien kanssa. Perhepäivähoidossa lapsiryhmän koko on neljä kokopäivähoitopaikkaa, mukaan lukien hoitajan omat alle kouluikäiset lapset. Lisäksi ryhmään voidaan sijoittaa yksi esiopetukseen osallistuva, päivähoitoon osapäiväisesti osallistuva lapsi.

Hae perhepäivähoitopaikkaa päivähoitohakemuksella eDaisyn kautta. Saat tiedon päivähoitopäätöksestä sähköisesti eDaisyn kautta, jonka jälkeen sinun toivotaan ottavan yhteyttä lapsen hoitajaan. Tutustumiskäynnillä lapsen hoitopaikkaan sovitaan esitietokaavakkeen täyttämisen ohella lapsen hoitoon liittyvistä asioista.

Hoitajan ollessa estynyt hoitamaan lapsiryhmänsä lapsia esimerkiksi vuosiloman aikana, lapsille tarjotaan varahoitoa ensisijaisesti toisen perhepäivähoitajan luona ja toissijaisesti päiväkodissa. Perhepäivähoitajan lähiesimiehenä on varhaiskasvatusjohtaja, jonka tehtävänä on ohjata, tukea ja valvoa perhepäivähoitajan hoito- ja kasvatustoimintaa.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Tarvittaessa päivähoitohakemuksen voi jättää kiireellisenä myös kahta viikkoa ennen hoidontarpeen alkamista koko toimintavuoden ajan, mikäli hoidontarve johtuu äkillisestä työllistymisestä tai opiskelujen aloittamisesta.

Perhepäivähoitopaikkaa haetaan eDaisyn kautta. Kirjaudu verkkopankkitunnuksilla eDaisyyn ja täytä varhaiskasvatushakemus. Täytä hakemuksen jokainen kohta huolellisesti ja päivitä hakemus mikäli hoidontarpeessa tapahtuu muutoksia ennen päivähoitopaikan myöntämistä. Tarvittaessa ota yhteys varhaiskasvatusjohtajaan lisätietojen saamiseksi tai palveluneuvojaan, mikäli tarvitset apua sähköisessä asioinnissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Lasten päivähoidon maksuissa noudatetaan varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaisia taksoja.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKaustisen kunta
Palvelusta vastaaKaustisen kunta
Alue Kaustinen
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kaustisen kunta
Päivitetty: 23.3.2021