suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaustisen kunta

Varhaiskasvatus perhepäivähoidossa

  • Palvelu
  • Kaustinen
  • Julkinen palvelu

Kaustisen kunnan palveluksessa työskentelee noin 10 perhepäivähoitajaa eri puolilla kuntaa. Kunnallinen perhepäivähoito on kunnan tuottamaa varhaiskasvatuspalvelua, joka tapahtuu perhepäivähoitajan kodissa, joka on hyväksytty perhepäivähoitopaikaksi. Perhepäivähoitajan toimintaa ohjaa kunnan varhaiskasvatussuunnitelma sekä lasten yksilölliset varhaiskasvatussuunnitelmat, jotka laaditaan yhdessä va ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Tarvittaessa päivähoitohakemuksen voi jättää kiireellisenä myös kahta viikkoa ennen hoidontarpeen alkamista koko toimintavuoden ajan, mikäli hoidontarve johtuu äkillisestä työllistymisestä tai opiskelujen aloittamisesta.

Perhepäivähoitopaikkaa haetaan eDaisyn kautta. Kirjaudu verkkopankkitunnuksilla eDaisyyn ja täytä varhaiskasvatushakemus. Täytä hakemuksen jokainen kohta huolellisesti ja päivitä hakemus mikäli hoidontarpeessa tapahtuu muutoksia ennen päivähoitopaikan myöntämistä. Tarvittaessa ota yhteys varhaiskasvatusjohtajaan lisätietojen saamiseksi tai palveluneuvojaan, mikäli tarvitset apua sähköisessä asioinnissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Palvelun toteuttaa

Kaustisen kunta

Palvelusta vastaa

Kaustisen kunta
Tekstistä vastaa: Kaustisen kunta
Päivitetty: 24.1.2023