suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaustisen kunta

Tilapäinen varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Kaustinen
  • Julkinen palvelu

Perheet voivat kysyä tilapäistä päivähoitoa suoraan varhaiskasvatusjohtajalta. Tilapäinen hoito koskee enintään viiden (5) päivän hoidon tarvetta kuukaudessa.

Toimi näin

Ota yhteyttä varhaiskasvatusjohtajaan, mikäli tarvitset tilapäistä päivähoitoa ja täytä hakemus eDaisyssa. Kirjaudu verkkopankkitunnuksilla eDaisyyn ja täytä varhaiskasvatushakemus. Täytä hakemuksen jokainen kohta huolellisesti ja päivitä hakemus mikäli hoidontarpeessa tapahtuu muutoksia ennen päivähoitopaikan myöntämistä. Tarvittaessa ota yhteys varhaiskasvatusjohtajaan lisätietojen saamiseksi tai palveluneuvojaan, mikäli tarvitset apua sähköisessä asioinnissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Tilapäisen hoidon maksu on 18€/päivä kokopäivähoidosta ja 14 €/päivä enintään 5 tuntia kestävästä hoidosta.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos tarvitset lapsellesi hoivaa silloin tällöin, kysy tilapäistä varhaiskasvatusta kotikunnastasi. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen varhaiskasvatukseen.

Jos saat lapsen kotihoidon tukea, voit käyttää kunnan järjestämää tilapäistä varhaiskasvatusta enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen toimijan järjestämän tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen.

Tilapäisessä varhaiskasvatuksessa lapselle ei tehdä henkilökohtaista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKaustisen kunta
Palvelusta vastaaKaustisen kunta
Alue Kaustinen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kaustisen kunta
Päivitetty: 23.3.2021