suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaustisen kunta

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille perhepäivähoidossa

  • Palvelu
  • Kaustinen
  • Julkinen palvelu

Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Perhepäivähoidossa olevat esikoululaiset siirtyvät saatettuina perhepäivähoitoon esiopetuksen jälkeen. Perhepäivähoitajilla on oikeus ottaa yksi esikoululainen iltapäivien ajaksi hoitoon sen lisäksi, että hän hoitaa enintään neljää lasta kokopäiväisesti.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Toimi näin

Hae täydentävää varhaiskasvatusta lapselle esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli täydentävän varhaiskasvatuksen tarve ilmenee myöhemmin, jätä erillinen päivähoitohakemus eDaisyssa. Tarvittaessa päivähoitohakemuksen voi jättää kiireellisenä kahta viikkoa ennen hoidontarpeen alkamista koko toimintavuoden ajan, mikäli hoidontarve johtuu äkillisestä työllistymisestä tai opiskelujen aloittamisesta.

Päivähoitopaikkaa haetaan eDaisyn kautta. Kirjaudu verkkopankkitunnuksilla eDaisyyn ja täytä varhaiskasvatushakemus. Täytä hakemuksen jokainen kohta huolellisesti ja päivitä hakemus mikäli hoidontarpeessa tapahtuu muutoksia ennen päivähoitopaikan myöntämistä. Tarvittaessa ota yhteys varhaiskasvatusjohtajaan lisätietojen saamiseksi tai palveluneuvojaan, mikäli tarvitset apua sähköisessä asioinnissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu esiopetuksessa olevalle lapselle. Jos lapsen molemmat huoltajat työskentelevät tai opiskelevat päätoimisesti, on lapsi oikeutettu saamaan esiopetuksen lisäksi täydentävää varhaiskasvatusta.

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta päivähoito on maksullista.

Lasten päivähoidon maksuissa noudatetaan varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaisia taksoja.

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta varhaiskasvatus on maksullista.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Perhepäivähoidossa olevat esikoululaiset siirtyvät saatettuina perhepäivähoitoon esiopetuksen jälkeen. Perhepäivähoitajilla on oikeus ottaa yksi esikoululainen iltapäivien ajaksi hoitoon sen lisäksi, että hän hoitaa enintään neljää lasta kokopäiväisesti.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKaustisen kunta
Palvelusta vastaaKaustisen kunta
Alue Kaustinen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kaustisen kunta
Päivitetty: 14.6.2021