suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaustisen kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kaustisen kunta järjestää perusopetusta jokaiselle Kaustisella asuvalle 7-16-vuotiaalle, jotka ovat perusopetuslain mukaan oikeutettuja saamaan perusopetusta.

Kaustisen kunnan opetuskielenä on suomi. Alueella toimii kolme vuosiluokkien 1-6 koulua ja yksi vuosiluokkien 7-9 koulu. Koulut ovat Järvelän koulu, Kaustisen keskuskoulu 1-6, Puumalan koulu ja Kaustisen keskuskoulu 7- 9. Järvelän ja Puumal ...

Toimi näin

Perusopetukseen ilmoittaudutaan esiopetustalvella maaliskuussa kunnan kotisivulla olevalla verkkolomakkeella. Seuraavina vuosina opetukseen ei tarvitse ilmoittautua. Myöskään 6. luokalta 7. luokalle siirryttäessä ei kouluun tarvitse ilmoittautua.

Kuntaan muuttavat tai asuinosoitetta toisen lähikoulun alueelle vaihtavat ottavat yhteyttä ottavat yhteyttä sivistystoimistoon tai perusopetuksen rehtoriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Huoltaja voi anoa halutessaan lapsensa sijoittamista muuhun kuin lähikouluun. Tämä yleensä myönnetään, mikäli opetusryhmässä on tilaa, kuljetusetuutta tällöin ei myönnetä.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Kaustisen kunta

Palvelusta vastaa

Kaustisen kunta
Tekstistä vastaa: Kaustisen kunta
Päivitetty: 4.8.2023