suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaustisen kunta

Talous- ja jäteveden laskutus

  • Palvelu
  • Kaustinen
  • Julkinen palvelu

Vesilaitoksen asiakkaita laskutetaan kolme kertaa vuodessa. Huhti- ja elokuun laskutukset ovat arviolaskutuksia ja joulukuun loppuun mennessä laskutetaan tasauslaskutus.

Toimi näin

Ilmoita vesimittarin lukema, kun vesilaitos sitä tiedustelee.

Vesimittarilukeman ilmoittamisesta tiedotetaan syksyn aikana kotiinjaettavassa kuntatiedotteessa. Lisäksi asiasta ilmoitetaan sosiaalisen median kanavissa sekä kunnan verkkosivuilla. Mittarinlukukortti toimitetaan lisäksi postitse kiinteistön omistajille. Vesimittarilukeman voi ilmoittaa toimittamalla täytetyn mittarinlukukortin kunnanvirastoon tai sähköisesti Kulutus-Webin kautta annetussa määräajassa. Kulutus-Webissä voi myös seurata oman kiinteistön vedenkulutusta.

Jos sinulla on kysyttävää vesilaskutukseen liittyen, ota yhteyttä teknisen toimiston toimistosihteeriin. Muista myös ilmoittaa omistajavaihdoksista sekä muutoksista laskutustietoihin hyvissä ajoin toimistosihteerille.

Tausta ja lainsäädäntö

Vesilaitoksen toimittama talousvesi on maksullista. Asunto-osakeyhtiöissä asukkaat maksavat vedestä yleensä kuukausittain. Pienet kiinteistöt, kuten omakotitalot, maksavat vesimaksun muutaman kerran vuodessa. Puhtaan veden hintaan vaikuttavat vedenoton, veden käsittelyn ja jakeluverkoston kustannukset.

Kiinteistökohtaiset vesimittarit mittaavat veden kulutusta.

Myös jäteveden käsittely on maksullista. Hinta muodostuu viemäriverkoston ja jäteveden käsittelyn kustannuksista. Jäteveden käsittely on tavallisesti kalliimpaa kuin puhtaan veden osto. Sako- ja umpikaivolietteiden ja esimerkiksi kanaloiden pesuvesien käsittelymaksut ovat korkeampia kuin tavanomaisen talousjäteveden käsittelymaksut.

Palvelun toteuttaa

Kaustisen kunta

Palvelusta vastaa

Kaustisen kunta
Tekstistä vastaa: Kaustisen kunta
Päivitetty: 2.8.2023