suomi.fi
Gå direkt till innehållet.

Förebyggande av ekonomiska svårigheter

Kom ihåg att ansvaret för ditt företags ekonomi ligger hos dig och dina eventuella företagspartners, inte hos någon annan, så som bokföringsbyrån.

Det viktigaste för att förebygga ekonomiska svårigheter är att hålla företagets ekonomi i balans. Se till att ditt företag är lönsamt och identifiera varningstecknen i tid. Ta särskilt hand om skatter och lagstadgade avgifter och förbered dig på förhand på avvikande situationer i företagsverksamheten.

Sök hjälp i tid i Företagarens ekonomihjälpen.

Se innehåll relaterat till ämnet:

Säkerställande av lönsamheten

Gör ditt företag lönsamt genast från början av företagsverksamheten. Följ lönsamhetsutvecklingen och vidta korrigerande åtgärder vid behov.

Betalningssvårigheter och finansiell kris

Försök identifiera tecknen på betalningssvårigheter och finansiell kris i god tid. På så sätt kan du i allmänhet undvika ekonomiska svårigheter.

Undvikande av finansiell kris

Se till att företagets ekonomi är i balans och reagera snabbt på förändringar. På så sätt kan du undvika att ditt företag hamnar i en finansiell kris.

Att sköta om skatter och lagstadgade avgifter

Om du inte betalar företagets skatter eller lagstadgade avgifter i tid måste du betala ränta. Till sist kan betalningarna överföras till utsökning.

Beredskap för avvikande situationer i företagsverksamheten

Förbered dig på situationer som avviker från det normala i företagsverksamheten redan på förhand. På så sätt kan du trygga företags kontinuitet.