suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Viitasaaren kaupunki

Organisaatio

Viitasaaren kaupunki on lähes 6000 asukkaan moderni maaseutukaupunki, jossa arvostetaan sekä sivistystä että kekseliästä yritteliäisyyttä. Nelostien varrella sijaitseva kaupunkimme tarjoaa pikkasen paremman periferian palvelut pohjoisessa Keski-Suomessa.

Kaupunkimme järjestää elinvoimapalveluita, sivistys- ja hyvinvointipalveluita, elinympäristön ja asumisen palveluita sekä ympäristöpalveluita. Yrityksiä palvelee kaupungin oma kehittämisyhtiö Witas. Järjestämme palveluita myös yhteistyössä naapurikuntien kanssa kuten Pohjoisen Keski-Suomen ympäristöpalvelut. Viimeaikaiset investoinnit ovat kohdistuneet lapsiperheiden hyvään arkeen. Viitasaarella elämä on kiireetöntä ja mutkatonta ja arki helppoa luonnon ja maaseudun läheisyydessä Keitele-järven rannalla. Turvallinen ympäristömme ja yhdessä tekemisen meininki tarjoaa hyvää oloa niin vakituisille kuin vapaa-ajan asukkaillemme. Viitasaarella on n. 2200 vapaa-ajan asuntoa.

Kaupungin väkiluku on laskenut hiljalleen. Vuoden 2023 ennakkotilastossa väestökehitys näyttää kuitenkin myönteisemmältä kuin syksyllä 2021 laaditussa väestöennusteessa. Kaupunkistrategiassa on linjattu yhdeksi tavoitteeksi, että vuonna 2035 Viitasaari on 10 000 asukkaan ja kausiasukkaan elinvoimainen, luonnon voimavaroja kestävästi hyödyntävä, kasvava seutukeskus.

Viitasaaren naapurikuntia ovat Kannonkoski, Kivijärvi, Kinnula, Pihtipudas, Keitele, Vesanto ja Äänekosken kaupunki. Viitasaarelta on matkaa Jyväskylään 100 km, Kuopioon 120 km, Ouluun 242 km, Vaasaan 235 km, Tampereelle 246 km ja Helsinkiin 366 km.

Mitä palveluja voin saada?


Tutustu organisaation asiointikanaviin