suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimi

Tontin korkeuden näyttö ja rakennuksen sijainnin merkitseminen ja katselmoiminen

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Rakennusvalvontaviranomainen vaatii uudisrakentamiseen liittyen yleensä rakennuksen paikan ja korkeusaseman merkinnän. Vaadittavan mittauksen tarpeellisuus ilmenee rakennuslupapäätöksestä. Rakennusvalvonnan viranomaispalvelut hoidetaan Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimessa kuuden kunnan alueella: Kannonkoski, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas ja Viitasaari.

Toimi näin

Rakennuslupapäätöksen lupamääräyksissä voidaan vaatia rakennuksen sijainnin merkitsemistä tai sijaintikatselmusta. Rakennuksen paikka merkitään maastoon ennen rakentamisen aloittamista.

Varaa aika sijainnin merkitsemiseen tai sijaintikatselmukseen rakennustarkastajalta, kun olet saanut rakennuslupapäätöksen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tontin korkeuden näytön voi pyytää kunnan kiinteistötoimelta. Tontin korkeuden näyttö on mittaustoimenpide, jolla osoitetaan rakennuspaikan korkeusasema.

Rakennuksen sijainnin merkitsemisellä osoitetaan rakennuksen suunnitelmien mukainen paikka. Sijaintikatselmuksella todetaan rakennuksen sijainti. Siitä annetaan tarvittaessa lausunto. Loppukatselmusta ei voi tehdä ennen kuin sijaintikatselmus on tehty.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaViitasaaren kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotViitasaaren kaupunki
Palvelusta vastaaPohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimi
Alue Kannonkoski, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas, Viitasaari
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimi
Päivitetty: 19.8.2021