suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Viitasaaren kaupunki

Yksityistieavustukset

  • Palvelu
  • Viitasaari
  • Julkinen palvelu

Yksityistiekunnat voivat hakea avustusta teiden kunnossapitoon Viitasaaren kaupungilta vuosittaisen hakuajan aikana. Hakuaika on keväällä ja siitä ilmoitetaan erikseen.

Yksityistie voi saada avustusta myös Ely-keskuksesta, jonka sivuilta löydät lisätietoa avustuksista ja hakulomakkeet.

Toimi näin

Yksityistieavustukset haetaan vuosittain keväällä erillisellä hakulomakkeella. Hausta ja hakuajasta ilmoitetaan kaupungin verkkosivuilla sekä Viitasaaren Seutu - lehdessä. Hakulomake postitetaan edellisenä vuonna avustusta saaneille tiekunnille. Lomake löytyy pdf-muodossa kaupungin kotisivuilta ja paperisena kaupungin teknisestä toimistosta. Hakemuslomake täytetään ja toimitetaan allekirjoitettuna määräaikaan mennessä Viitasaaren kaupungin virastoon. Hakemukseen on liitettävä kopiot tositteista / tilinpäätöksestä.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusten saaminen edellyttää, että

  1. tielle on perustettu tiekunta
  2. tiekuntaa ja tietä koskevat tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja Väyläviraston tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroadissa.

Avustusten saaminen edellyttää, että tien hoitoa varten on perustettu yksityinen tiekunta.

Kunnossapitoavustusta myönnetään sellaisille teille, joiden varrella on vähintään yksi ympärivuotisessa asuinkäytössä oleva kiinteistö.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnalta voi anoa avustusta yksityisen tien tekemistä, kunnostamista ja ylläpitoa varten. Kunta voi päättää yksityistien kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osaksi kunnan vastuulle. Avustuksia voi saada myös valtion varoista.

Jos valtio tai kunta avustaa tiekuntaa tai tieosakkaita yhteisesti tien kunnossapidossa, tien on oltava kaikkien käytettävissä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaViitasaaren kaupunki
Palvelusta vastaaViitasaaren kaupunki
Alue Viitasaari
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Viitasaaren kaupunki
Päivitetty: 1.10.2021