suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimi

Eläinlääkäripäivystys

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Pohjoisen Keski-Suomen eläinlääkäripäivystys kattaa Kannonkosken, Karstulan, Kinnulan, Kivijärven, Kyyjärven, Pihtiputaan, Saarijärven ja Viitasaaren kuntien alueet. Päivystys on tarkoitettu kiireellistä ja välitöntä hoitoa vaativia sairastapauksia varten.

Toimi näin

Soita päivystysnumeroon, jos eläin tarvitsee eläinlääkärin apua heti. Päivystävä eläinlääkäri antaa sinulle tarkemmat toimintaohjeet.

Pieneläimiä hoidetaan päivystysaikana arkisin 16:00-08:00 sekä viikonloppuisin ensisijaisesti Jyväskylässä Omaeläinklinikalla. Suuria hyötyeläimiä päivystävä eläinlääkäri tulee hoitamaan paikan päälle.

Eläinlääkäri vastaa päivystysnumeroon vain silloin, kun peruseläinlääkäripalvelu on kiinni. Jos tarvitset eläinlääkärin palveluita virka-aikoina, soita oman kuntasi eläinlääkärille.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Virka-ajan ulkopuolella tarvittavaa kiireellistä eläinlääkintäapua saa kunnan eläinlääkäripäivystyksestä. Eläinlääkäripäivystystä saatetaan tarjota yhteistoiminnassa useiden kuntien kesken.

Pienikokoiset kotieläimet täytyy yleensä kuljettaa vastaanotolle, mutta suurikokoisia eläinlääkäri tulee hoitamaan niiden pitopaikkaan.

Kunta voi tuottaa päivystyspalvelut itse tai hankkia ne yksityiseltä eläinlääkäripalvelun tuottajalta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaViitasaaren kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotViitasaaren kaupunki
Palvelusta vastaaPohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimi
Alue Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi, Viitasaari
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimi
Päivitetty: 16.1.2020