suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Näin metsäyhtymän, maatalousyhtymän tai kiinteistöyhtymän osakkaat antavat valtuuksia yhdessä

Verotusyhtymän eli metsäyhtymän, maatalousyhtymän tai kiinteistöyhtymän osakkaat voivat antaa yhtymän valtuuksia yhdessä.

Valtuuksien antaminen tapahtuu samalla tavalla kuin yksinkin, mutta kaikkien osakkaiden tulee vahvistaa valtuudet yhdessä. Ohjeet valtuuksien antamiseen yksin

Kuka tahansa osakkaista voi käynnistää valtuuksien antamisen, kun hän valitsee asiointirooliksi Yrityksen valtuudet. 

  1. Käynnistäjä antaa Suomi.fi-valtuuksissa valtuuksien tiedot. Hän voi lisätä valtuutetuksi myös itsensä. 
  2. Kaikki osakkaat lisätään vahvistajiksi automaattisesti.
  3. Käynnistäjä vahvistaa valtuudet omalta osaltaan samalla, kun hän antaa valtuuksien tiedot.
  4. Tämän jälkeen muut vahvistajat näkevät ilmoituksen vahvistettavista valtuuksista, kun he tunnistautuvat Suomi.fi-valtuuksiin ja valitsevat asiointirooliksi Yrityksen valtuudet ja valtuuttajana toimivan verotusyhtymän.
  5. Kaikkien vahvistajien tulee vahvistaa valtuudet omalta osaltaan ennen kuin ne ovat voimassa. Vahvistamattomat valtuudet näkyvät Suomi.fi-valtuuksissa kuusi kuukautta, jonka jälkeen ne poistetaan.

Vahvistajat näkevät myös Omat vahvistettavat -sivulla valtuudet, jotka odottavat hänen vahvistustaan. Käynnistäjä ja muut vahvistajat näkevät Muiden vahvistettavat -sivulla valtuudet, jotka odottavat vielä muiden vahvistamista. Kun klikkaat osapuolen nimeä, näet kyseisen osapuolen keskeneräiset valtuudet ja voit seurata yksittäisten valtuuksien vahvistamista avaamalla haluamasi valtuusasian.

Huomaa, että jos jollakin osakkaista ei ole suomalaista henkilötunnusta, jos osakas on toinen yhtymä tai kuolinpesä tai jos joku yhtymän tai kuolinpesän osakkaista on alaikäinen, vahvistajia ei voida lisätä eikä valtuuttaminen ole mahdollista omatoimisesti. Valtuudet voidaan tällöin rekisteröidä hakemuksen perusteella. Siirry hakemuksella valtuuttamiseen

Huomioi myös, että 

  • käynnistäjän kannattaa ilmoittaa muille vahvistajille vahvistusta odottavasta valtuudesta, koska muut vahvistajat saavat ilmoituksen vahvistusta odottavasta valtuudesta vain, jos he ovat ottaneet Suomi.fi-viestit käyttöön
  • yhdessä vahvistettavat valtuudet näkyvät Suomi.fi-valtuuksissa vain, jos yhtymällä on osakkaiden vahvistusta odottavia valtuuksia.

Päivitetty: 14.2.2024