suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Näin avoimen yhtiön tai kommandiittiyhtiön yhtiömiehet antavat valtuuksia yhdessä

Avoimen yhtiön tai kommandiittiyhtiön yhtiömiehet voivat antaa organisaation valtuuksia yhdessä, jos niitä ei ole mahdollista antaa yksin. Katso ensin, kuka voi antaa organisaation valtuuksia yksin

Valtuuksien antaminen tapahtuu samalla tavalla kuin yksinkin, mutta kaikkien yhtiömiesten tulee vahvistaa valtuudet yhdessä. Ohjeet valtuuksien antamiseen yksin

Vahvistamistapa voi olla 

  • kaupparekisteriin merkityn edustamistavan perusteella kaikki yhtiömiehet yhdessä tai kaksi yhtiömiestä yhdessä (yhtiösopimuksen mukainen edustaminen) 
  • kaikki yhtiömiehet yhdessä, jos kaupparekisteristä puuttuu tieto nimenkirjoitusoikeuksista. 

Kuka tahansa avoimen yhtiön yhtiömiehistä tai kommandiittiyhtiön vastuunalaisista yhtiömiehistä voi käynnistää valtuuksien antamisen, kun hän valitsee asiointirooliksi Yrityksen valtuudet. 

  1. Käynnistäjä antaa Suomi.fi-valtuuksissa valtuuksien tiedot. Hän voi lisätä valtuutetuksi myös itsensä. 
  2. Käynnistäjä joko valitsee muut vahvistajat tai kaikki yhtiömiehet lisätään vahvistajiksi automaattisesti. 
  3. Käynnistäjä vahvistaa valtuudet omalta osaltaan samalla, kun hän antaa valtuuksien tiedot.
  4. Tämän jälkeen muut vahvistajat näkevät ilmoituksen vahvistettavista valtuuksista, kun he tunnistautuvat Suomi.fi-valtuuksiin ja valitsevat asiointirooliksi Yrityksen valtuudet ja valtuuttajana toimivan yrityksen.
  5. Kaikkien vahvistajien tulee vahvistaa valtuudet omalta osaltaan ennen kuin ne ovat voimassa. Vahvistamattomat valtuudet näkyvät Suomi.fi-valtuuksissa kuusi kuukautta, jonka jälkeen ne poistetaan.

Vahvistajat näkevät myös Omat vahvistettavat -sivulla valtuudet, jotka odottavat hänen vahvistustaan. Käynnistäjä ja muut vahvistajat näkevät Muiden vahvistettavat -sivulla valtuudet, jotka odottavat vielä muiden vahvistamista. Kun klikkaat osapuolen nimeä, näet kyseisen osapuolen keskeneräiset valtuudet ja voit seurata yksittäisten valtuuksien vahvistamista avaamalla haluamasi valtuusasian.

Huomaa, että jos jollakin yhtiömiehistä ei ole suomalaista henkilötunnusta, vahvistajia ei voida lisätä eikä valtuuttaminen ei ole mahdollista omatoimisesti. Valtuudet voidaan rekisteröidä hakemuksen perusteella. Siirry hakemuksella valtuuttamiseen

Huomioi myös, että 

  • käynnistäjän kannattaa ilmoittaa muille vahvistajille vahvistusta odottavasta valtuudesta, koska muut vahvistajat saavat ilmoituksen vahvistusta odottavasta valtuudesta vain, jos he ovat ottaneet Suomi.fi-viestit käyttöön
  • yhdessä vahvistettavat valtuudet näkyvät Suomi.fi-valtuuksissa vain, jos yrityksellä on useamman edustamiseen oikeutetun vahvistusta odottavia valtuuksia.

Päivitetty: 8.12.2022

Oletko tyytyväinen tämän sivun sisältöön?