suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Näin yrityksen hallituksen jäsenet antavat valtuuksia yhdessä

Yrityksen hallituksen jäsenet voivat antaa organisaation valtuuksia yhdessä, jos niitä ei ole mahdollista antaa yksin. Katso ensin, kuka voi antaa organisaation valtuuksia yksin.

Valtuuksien antaminen tapahtuu samalla tavalla kuin yksinkin, mutta valtuudet tulee vahvistaa yhdessä. Ohjeet valtuuksien antamiseen yksin

 Vahvistamistapa voi olla 

  • hallituksen jäsenet yhdessä (lakimääräinen edustaminen) 
  • kaupparekisteriin merkityn edustamistavan perusteella esimerkiksi puheenjohtaja ja hallituksen jäsen yhdessä, kaksi hallituksen jäsentä yhdessä tai hallituksen jäsen yhdessä oikeutetun kanssa (nimenkirjoitussäännön mukainen edustaminen).

Hallituksen puheenjohtaja tai kuka tahansa hallituksen jäsenistä voi käynnistää valtuuksien antamisen, kun hän valitsee asiointirooliksi Yrityksen valtuudet. 

  1. Käynnistäjä antaa Suomi.fi-valtuuksissa valtuuksien tiedot. Hän voi lisätä valtuutetuksi myös itsensä. 
  2. Käynnistäjä joko valitsee muut vahvistajat tai kaikki hallituksen jäsenet lisätään vahvistajiksi automaattisesti. Huomaa, että jos jollakin hallituksen jäsenistä ei ole suomalaista henkilötunnusta, hän ei voi vahvistaa valtuuksia.
  3. Käynnistäjä vahvistaa valtuudet omalta osaltaan samalla, kun hän antaa valtuuksien tiedot.
  4. Tämän jälkeen muut vahvistajat näkevät ilmoituksen vahvistettavista valtuuksista, kun he tunnistautuvat Suomi.fi-valtuuksiin ja valitsevat asiointirooliksi Yrityksen valtuudet ja valtuuttajana toimivan yrityksen. 
  5. Kaikkien vahvistajien tulee vahvistaa valtuudet omalta osaltaan ennen kuin ne ovat voimassa. Vahvistamattomat valtuudet näkyvät Suomi.fi-valtuuksissa kuusi kuukautta, jonka jälkeen ne poistetaan.

Vahvistajat näkevät myös Omat vahvistettavat -sivulla valtuudet, jotka odottavat hänen vahvistustaan. Käynnistäjä ja muut vahvistajat näkevät Muiden vahvistettavat -sivulla valtuudet, jotka odottavat vielä muiden vahvistamista. Kun klikkaat osapuolen nimeä, näet kyseisen osapuolen keskeneräiset valtuudet ja voit seurata yksittäisten valtuuksien vahvistamista avaamalla haluamasi valtuusasian.

Huomioi, että 

  • käynnistäjän kannattaa ilmoittaa muille vahvistajille vahvistusta odottavasta valtuudesta, koska muut vahvistajat saavat ilmoituksen vahvistusta odottavasta valtuudesta vain, jos he ovat ottaneet Suomi.fi-viestit käyttöön
  • yhdessä vahvistettavat valtuudet näkyvät Suomi.fi-valtuuksissa vain, jos yrityksellä on useamman edustamiseen oikeutetun vahvistusta odottavia valtuuksia.

Päivitetty: 8.12.2022