suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Näin osakeyhtiön tai osuuskunnan oikeutetut henkilöt antavat valtuuksia yhdessä

Osakeyhtiön tai osuuskunnan oikeutetut henkilöt voivat antaa organisaation valtuuksia yhdessä, jos niitä ei ole mahdollista antaa yksin. Katso ensin, kuka voi antaa organisaation valtuuksia yksin

Valtuuksien antaminen tapahtuu samalla tavalla kuin yksinkin, mutta valtuudet tulee vahvistaa yhdessä. Ohjeet valtuuksien antamiseen yksin 

Vahvistamistapa voi olla kaupparekisteriin merkityn edustamistavan perusteella 

  • oikeutettu henkilö toisen oikeutetun kanssa
  • kaikki oikeutetut yhdessä 
  • oikeutettu yhdessä hallituksen puheenjohtajan tai hallituksen jäsenen kanssa. 

Kuka tahansa osakeyhtiön tai osuuskunnan muista kaupparekisteriin merkityistä oikeutetuista henkilöistä voi käynnistää valtuuksien antamisen, kun hän valitsee asiointirooliksi Yrityksen valtuudet. 

  1. Käynnistäjä antaa Suomi.fi-valtuuksissa valtuuksien tiedot. Hän voi lisätä valtuutetuksi myös itsensä. 
  2. Käynnistäjä valitsee muut vahvistajat. Suomi.fi-valtuuksissa näytetään vain henkilöt, jotka on mahdollista lisätä vahvistajaksi.
  3. Käynnistäjä vahvistaa valtuudet omalta osaltaan samalla, kun hän antaa valtuuksien tiedot.
  4. Tämän jälkeen muut vahvistajat näkevät ilmoituksen vahvistettavista valtuuksista, kun he tunnistautuvat Suomi.fi-valtuuksiin ja valitsevat asiointirooliksi Yrityksen valtuudet ja valtuuttajana toimivan osakeyhtiön tai osuuskunnan. 
  5. Kaikkien vahvistajien tulee vahvistaa valtuudet omalta osaltaan ennen kuin ne ovat voimassa. Vahvistamattomat valtuudet näkyvät Suomi.fi-valtuuksissa kuusi kuukautta, jonka jälkeen ne poistetaan.

Vahvistajat näkevät myös Omat vahvistettavat -sivulla valtuudet, jotka odottavat hänen vahvistustaan. Käynnistäjä ja muut vahvistajat näkevät Muiden vahvistettavat -sivulla valtuudet, jotka odottavat vielä muiden vahvistamista. Kun klikkaat osapuolen nimeä, näet kyseisen osapuolen keskeneräiset valtuudet ja voit seurata yksittäisten valtuuksien vahvistamista avaamalla haluamasi valtuusasian.

Huomioi, että 

  • käynnistäjän kannattaa ilmoittaa muille vahvistajille vahvistusta odottavasta valtuudesta, koska muut vahvistajat saavat ilmoituksen vahvistusta odottavasta valtuudesta vain, jos he ovat ottaneet Suomi.fi-viestit käyttöön
  • yhdessä vahvistettavat valtuudet näkyvät Suomi.fi-valtuuksissa vain, jos yhteisöllä on osakkaiden vahvistusta odottavia valtuuksia.

Päivitetty: 8.12.2022