suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Anna valtuus yrityksenä tai yhteisönä

Suomi.fi-valtuuksissa yritys, yhdistys tai yhteisö voi valtuuttaa yrityksen, yhteisön tai henkilön asioimaan sen puolesta. Valtuuden voi antaa yritystä tai yhdistystä yksin edustamaan oikeutettu tai yrityksen kaupparekisteriin merkityt edustajat yhdessä.

Edustamiseen oikeutetut voivat myös antaa valitsemalleen henkilölle valtuutusoikeuden tai edustajan valtuutusoikeuden yrityksen tai yhteisön valtuuksien hallinnoimiseen Suomi.fi-valtuuksissa.

Henkilö, yritys tai yhdistys voi myös pyytää yritykseltä tai yhteisöltä asiointivaltuuden, jolloin valtuus annetaan vahvistamalla valtuuspyyntö.

Lisätietoa yrityksen tai yhteisön puolesta asioinnista ja kuka voi valtuuttaa Suomi.fi-valtuuksissa

Kun haluat valtuuttaa Suomi.fi-valtuuksissa yrityksen tai yhdistyksen puolesta, 

  • tunnistaudu Suomi.fihin omana itsenäsi eli henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella, varmennekortilla tai Finnish Authenticator -sovelluksella. Ohjeet eri tunnistusvälineillä tunnistautumiseen
  • valitse Suomi.fi-valtuuksissa yrityksen puolesta asiointi ja yritys tai yhteisö, jonka puolesta haluat valtuuttaa. Kun haluat valtuuttaa toiminimen tai yhdistyksen puolesta, valitse silloinkin yrityksen puolesta asiointi.

Jos käytät Suomi.fi-valtuuksia yrityksen, yhdistyksen tai yhteisön puolesta etkä käytä palvelua kahteen tuntiin, sinun on valittava asiointi yrityksen puolesta asiointi uudestaan.

Siirry Suomi.fi-valtuuksiin

Tältä sivulta löydät ohjeet valtuuden antamiseen Suomi.fi-valtuuksissa.