suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Suonenjoen kaupunki

Organisaatio

Suonenjoen kaupunki on noin 6800 asukkaan kaupunki Sisä-Savossa. Suonenjoki sijaitsee Ysitien varressa noin 50 km Kuopiosta ja vajaa 100 km Jyväskylästä. Suonenjoki sijaitsee Pohjois-Savon maakunnassa ja sen naapurikuntia ovat Kuopio, Leppävirta, Pieksämäki, Rautalampi ja Tervo. Pinta-alaa kaupungilla on 862 km².

Kuntaoikeudet Suonenjoki sai vuonna 1870. Kauppalaksi Suonenjoki tuli vuonna 1967 ja kuntalain muutoksen myötä sai kaupunkioikeudet vuonna 1977, kun kaikki kauppalat muutettiin kaupungeiksi.

Suonenjoki on pirteä savolaiskaupunki, jonka elinvoima kumpuaa iloisista, eloisista ja ahkerista asukkaista. Monipuoliset maisemat, kaunis luonto ja vesistöjen läheisyys lisäävät Suonenjoen vetovoimaisuutta. Asumisen väljyys, hyvät kulkuyhteydet ja monipuolinen palvelurakenne tekevät Suonenjoella asumisesta entistä miellyttävämpää.

Kesällä Suonenjoki herää eloon paitsi mansikoiden kypsymisen myös erilaisten kesätapahtumien myötä. Heinäkuun toisena viikonloppuna järjestettävät Mansikkakarnevaalit tuovat kaupungin keskustaan iloista ja kansainvälistä juhlatunnelmaa. Parhaimmillaan paikalle saapuu jopa 25 000 karnevaalivierasta nauttimaan musiikista, hyvästä seurasta ja ennen kaikkea juuri kypsyneistä mansikoista. Mansikkakarnevaalit on jo pitkä perinne, sillä niitä on järjestetty vuodesta 1970 asti.

Vuonna 2021 kaupunkiin valmistui Lintharjun Liikuntakeskus. Liikuntakeskus täydentää loistavasti Lintharjun ulkoilualueen monipuolisia liikuntapalveluita. Upealta harjualueelta löytyvät reitit niin retkeilyyn, maastopyöräilyyn kuin hiihtoonkin.

Mitä palveluja voin saada?


Tutustu organisaation asiointikanaviin