suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Jätteiden keräys ja vastaanotto

  • Palvelu
  • 15 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kunnalliset jätehuoltopalvelut hoitaa kuntien yhteinen jäteyhtiö, Jätekukko Oy, 15 kunnan alueella. Jätekukon palveluihin kuuluvat keskitetysti kilpailutetut jätekuljetus- ja jäteastiapalvelut, jätteiden käsittely, paikallisesti palvelevat lajitteluasemat ja Kuopion jätekeskus. Hyötyjätteiden keräykseen on järjestetty ekopisteitä kotitalouksien käyttöön sekä Jätekukon että valtakunnallisesti pakkausjätteiden keräystä hoitavan Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n toimesta.

Jätehuoltoviranomaisen palvelut hoitaa Savo-Pielisen jätelautakunta. Jätelautakunta päättää mm. jätehuoltomääräyksistä, jätetaksasta ja siitä, millainen jätehuollon palvelutaso kuntalaisille tarjotaan. Jätelautakunta myös seuraa kiinteistöjen liittymistä järjestettyyn jätehuoltoon ja tiedottaa liittymisvelvoitteesta. Jätelautakunta käsittelee asukkaiden jätehuoltomääräyksiä tai jätemaksuja koskevat hakemukset.

Toimi näin

Asuin- ja vapaa-ajan kiinteistöjen on kuuluttava kunnan järjestämän jätehuollon piiriin. Jätekukkoon voit olla yhteydessä, kun haluat liittyä järjestettyyn jätehuoltoon tai haluat muutoksia omiin jätehuoltopalveluihin. Jätekukolta saat myös tietoa jätehuoltopalveluista, jätteiden lajittelusta ja jätteiden vastaanottopaikoista.

Savo-Pielisen jätelautakuntaan voit olla yhteydessä, kun haluat tietoa jätehuoltomääräyksistä ja jätemaksujen perusteista. Jätelautakuntaan voit olla yhteydessä myös silloin, jos kiinteistösi on käyttökelvoton tai sen käyttö on estynyt, eikä jätehuoltopalveluille ole tarvetta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kunnalliset jätehuoltopalvelut tarjotaan kaikille alueen asukkaille ja vapaa-ajan asukkaille.

Palvelu on maksullinen.

Jätehuoltopalveluista laskutetaan Savo-Pielisen jätelautakunnan hyväksymän jätetaksan mukaiset maksut (perusmaksut ja järjestetyn jätehuollon maksut). Jätekukko hoitaa jätemaksujen laskutuksen. Jätehuollon neuvonta ja osa jätehuollon palveluverkostosta, kuten vaarallisten jätteiden keräys ja ekopisteet, ovat kotitalouksien käytössä ilman erillistä veloitusta. Nämä palvelut katetaan perusmaksulla.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJätekukko Oy
Muut vastuuorganisaatiotSuonenjoen kaupunki, Kaavin kunta, Lieksan kaupunki, Rautavaaran kunta, Nurmeksen kaupunki, Siilinjärven kunta, Konneveden kunta, Juuan kunta, Vesannon kunta, Tuusniemi, Pieksämäen kaupunki, Tervon kunta, Outokummun kaupunki, Rautalammin kunta
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Juuka, Kaavi, Konnevesi, Kuopio, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Pieksämäki, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Vesanto
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 27.5.2021