suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Jätteiden keräys ja vastaanotto

  • Palvelu
  • 15 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kunnalliset jätehuoltopalvelut hoitaa kuntien yhteinen jäteyhtiö, Jätekukko Oy, 15 kunnan alueella. Jätekukon palveluihin kuuluvat keskitetysti kilpailutetut jätekuljetus- ja jäteastiapalvelut, jätteiden käsittely, paikallisesti palvelevat lajitteluasemat ja Kuopion jätekeskus. Kierrätettävien jätteiden keräykseen on järjestetty ekopisteitä kotitalouksien käyttöön sekä Jätekukon että valtakunnalli ...

Toimi näin

Asuin- ja vapaa-ajan kiinteistöjen on kuuluttava kunnan järjestämän jätehuollon piiriin. Jätekukkoon voit olla yhteydessä, kun haluat liittyä järjestettyyn jätehuoltoon tai haluat muutoksia omiin jätehuoltopalveluihin. Jätekukolta saat myös tietoa jätehuoltopalveluista, jätteiden lajittelusta ja jätteiden vastaanottopaikoista.

Savo-Pielisen jätelautakuntaan voit olla yhteydessä, kun haluat tietoa jätehuoltomääräyksistä ja jätemaksujen perusteista. Jätelautakuntaan voit olla yhteydessä myös silloin, jos kiinteistösi on käyttökelvoton tai sen käyttö on estynyt, eikä jätehuoltopalveluille ole tarvetta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kunnalliset jätehuoltopalvelut tarjotaan kaikille alueen asukkaille ja vapaa-ajan asukkaille. Yritykset hankkivat palvelut lähtökohtaisesti yksityisiltä jätealan yrityksiltä, mutta tarvittaessa kunnallisia jätehuoltopalveluja tarjotaan myös yrityksille.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Palvelun toteuttaa

Jätekukko Oy

Muut vastuuorganisaatiot

Kaavin kunta, Tervon kunta, Juuan kunta, Rautavaaran kunta, Suonenjoen kaupunki, Konneveden kunta, Pieksämäen kaupunki, Nurmeksen kaupunki, Vesannon kunta, Rautalammin kunta, Lieksan kaupunki, Siilinjärven kunta, Outokummun kaupunki, Tuusniemi

Palvelusta vastaa

Kuopion kaupunki
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 7.2.2024