suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Jäteneuvonta

  • Palvelu
  • 15 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Asukkaille neuvontaa jäteasioissa antaa kuntien jäteyhtiö Jätekukko. Jätekukko antaa opastusta jätehuoltoon liittymisestä sekä jätteiden keräyksestä ja vastaanottopaikoista. Neuvoja saa myös jätteiden lajittelusta ja kompostoinnista. Neuvonnan avulla autetaan asiakasta vähentämään ja kierrättämään jätteitä sekä löytämään juuri hänelle sopivat jätehuollon palvelut.

Jätehuoltomääräysten mukaisista ...

Toimi näin

Saat neuvontaa jätehuoltoasioissa Jätekukon internet-sivuilta, asiakaslehdestä ja kalenterista sekä Jätekukon tileiltä sosiaalisesta mediasta. Jätekukon palveluneuvojat opastavat myös puhelimitse ja sähköpostitse. Jätekukko tarjoaa neuvontaa kouluille ja päiväkodeille sekä osallistuu erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Jätehuoltomääräyksistä, taksasta ja muusta viranomaispäätöksenteosta saat tietoa Savo-Pielisen jätelautakunnan verkkosivuilta. Savo-Pielisen jätelautakunnalta saat opastusta myös puhelimitse ja sähköpostitse.

Kuntien ympäristönsuojeluviranomaisilta saat ohjeistusta puhelimitse ja sähköpostitse. Myös kuntien verkkosivuilla on jätehuoltoon liittyvää ohjeistusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Jätehuollon neuvontaa tarjotaan kaikille alueen asukkaille ja vapaa-ajan asukkaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Neuvontaa yhdyskuntajätteiden käsittelyyn saa kunnalta ja kunnan jätelaitokselta. Kuntalaiset saavat tietoa oman toimintansa ympäristövaikutuksista, kestävästä kulutuksesta, kierrätyksestä, kompostoinnista, ruokahävikistä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta, edistää kierrätystä sekä varmistaa asianmukainen jätehuolto. Voit ilmoittaa roskaamisesta tai puutteista vaarallisten aineiden käsittelyssä ja varastoinnissa kunnan jäteneuvontaan.

Kunta voi järjestää neuvonnan itse tai muulla tavoin, esim. ostopalveluna.

Palvelun toteuttaa

Jätekukko Oy

Muut vastuuorganisaatiot

Rautalammin kunta, Vesannon kunta, Nurmeksen kaupunki, Pieksämäen kaupunki, Siilinjärven kunta, Suonenjoen kaupunki, Rautavaaran kunta, Juuan kunta, Tervon kunta, Kaavin kunta, Tuusniemi, Outokummun kaupunki, Konneveden kunta, Lieksan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kuopion kaupunki
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 2.3.2023