suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Jäteneuvonta

  • Palvelu
  • 15 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Asukkaille neuvontaa jäteasioissa antaa kuntien jäteyhtiö Jätekukko. Jätekukko antaa opastusta jätehuoltoon liittymisestä sekä jätteiden keräyksestä ja vastaanottopaikoista. Neuvoja saa myös jätteiden lajittelusta ja kompostoinnista. Neuvonnan avulla autetaan asiakasta vähentämään ja kierrättämään jätteitä sekä löytämään juuri hänelle sopivat jätehuollon palvelut.

Jätehuoltomääräysten mukaisista velvoitteista neuvontaa antaa jätehuoltoviranomainen eli Savo-Pielisen jätelautakunta. Kuntien ympäristönsuojeluviranomaiset antavat neuvoja, jos on tarvetta puuttua epäasianmukaiseen jätteiden käsittelyyn tai roskaantumiseen.

Toimi näin

Jätehuollon neuvontaa on saatavilla Jätekukon internet-sivuilta, asiakaslehdestä ja kalenterista sekä Jätekukon tileiltä sosiaalisesta mediasta. Jätekukon palveluneuvojat opastavat myös puhelimitse ja sähköpostitse. Jätekukko tarjoaa neuvontaa kouluille ja päiväkodeille sekä osallistuu erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Savo-Pielisen jätelautakunta ja kuntien ympäristönsuojeluviranomaiset neuvovat puhelimitse ja sähköpostitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Jätehuollon neuvontaa tarjotaan kaikille alueen asukkaille ja vapaa-ajan asukkaille.

Palvelu on maksuton.

Jätekukon toteuttama jäteneuvonta katetaan kaikilta kotitalouksilta laskutettavalla jätehuollon perusmaksulla, joten siitä ei veloiteta erikseen. Myös jätelautakunnan ja kuntien ympäristönsuojeluviranomaisten antama neuvonta on veloituksetonta.

Tausta ja lainsäädäntö

Neuvontaa yhdyskuntajätteiden käsittelyyn saa kunnalta ja kunnan jätelaitokselta. Kuntalaiset saavat tietoa oman toimintansa ympäristövaikutuksista, kestävästä kulutuksesta, kierrätyksestä, kompostoinnista, ruokahävikistä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta, edistää kierrätystä sekä varmistaa asianmukainen jätehuolto. Voit ilmoittaa roskaamisesta tai puutteista vaarallisten aineiden käsittelyssä ja varastoinnissa kunnan jäteneuvontaan.

Kunta voi järjestää neuvonnan itse tai muulla tavoin, esim. ostopalveluna.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJätekukko Oy
Muut vastuuorganisaatiotOutokummun kaupunki, Siilinjärven kunta, Pieksämäen kaupunki, Juuan kunta, Kaavin kunta, Rautavaaran kunta, Suonenjoen kaupunki, Konneveden kunta, Tervon kunta, Tuusniemen kunta, Rautalammin kunta, Vesannon kunta, Lieksan kaupunki, Nurmeksen kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Juuka, Kaavi, Konnevesi, Kuopio, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Pieksämäki, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Vesanto
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 8.9.2020