suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • 15 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuntien jäteyhtiö Jätekukko on kilpailuttanut keskitetysti asukkaita varten sekajätteen ja kierrätettävien jätteiden kuljetukset. Sekajätteen kuljetukset hoidetaan sekajätteen kuljetusalueella ja lisämaksusta tämän alueen ulkopuolellakin niissä paikoissa, joihin jäteautolla voidaan liikennöidä. Kierrätettävien jätteiden eli biojätteen, muovi-, kartonki- ja lasipakkausten sekä metallin kuljetus on ...

Toimi näin

Sekajätteen ja kierrätettävien jätteiden kuljetuspalvelut tilataan kunnalliselta jäteyhtiöltä Jätekukolta. Saostus- ja umpisäiliölietteiden kuljetuspalvelut tilataan jätehuoltorekisteriin merkityiltä kuljetusyrityksiltä. Jätekukolta saa tietoa myös näistä yrityksistä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Palvelun toteuttaa

Jätekukko Oy

Muut vastuuorganisaatiot

Rautalammin kunta, Vesannon kunta, Nurmeksen kaupunki, Pieksämäen kaupunki, Siilinjärven kunta, Suonenjoen kaupunki, Rautavaaran kunta, Juuan kunta, Tervon kunta, Kaavin kunta, Tuusniemi, Outokummun kaupunki, Konneveden kunta, Lieksan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kuopion kaupunki
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 7.2.2024