suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suonenjoen kaupunki

Yksityistieavustukset

  • Palvelu
  • Suonenjoki
  • Julkinen palvelu

Kaupungilta voi anoa avustusta yksityistien kunnossapitoa varten. Avustuksen edellytyksenä on mm., että tielle on perustettu tiekunta. Parantamisen avustuksia voi saada myös valtion varoista.

Jos valtio tai kunta avustaa tiekuntaa tai tieosakkaita yhteisesti tien kunnossapidossa, tien on oltava kaikkien käytettävissä.

Toimi näin

Yksityistieavustukset tulevat haettavaksi vuosittain helmi-, maaliskuussa. Tarkemmat hakuohjeet ja ajankohdat ilmoitetaan erikseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusten saaminen edellyttää, että

  1. tielle on perustettu tiekunta
  2. tiekuntaa ja tietä koskevat tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja Väyläviraston tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroadissa.

Avustusten saaminen edellyttää, että tielle on perustettu tiekunta ja että,

tiekuntaa ja tietä koskevat tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja Väyläviraston tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroadissa. Lisäksi tiellä tulee olla vähintään yksi vakituisesti asuttu talous, joka käyttää tietä vähintään 500 metrin pituisen matkan, tai tien tulee olla liikenteellisesti merkittävä, esimerkiksi läpikulkutie.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnalta voi anoa avustusta yksityisen tien tekemistä, kunnostamista ja ylläpitoa varten. Kunta voi päättää yksityistien kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osaksi kunnan vastuulle. Avustuksia voi saada myös valtion varoista.

Jos valtio tai kunta avustaa tiekuntaa tai tieosakkaita yhteisesti tien kunnossapidossa, tien on oltava kaikkien käytettävissä.

Palvelun toteuttaa

Suonenjoen kaupunki

Palvelusta vastaa

Suonenjoen kaupunki
Tekstistä vastaa: Suonenjoen kaupunki
Päivitetty: 4.5.2023