suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Näin organisaatio mitätöi kerralla kaikki valtuudet, kun asiakkuus päättyy

Tässä esimerkissä kuvataan tilanne, jossa asiakkuus on päättynyt ja tilitoimisto mitätöi samalla kertaa kaikki asiakkaalta saadut asiointivaltuudet sekä työntekijöille annetut kyseisen asiakkaan edustamisvaltuudet.

Kun haluat mitätöidä kerralla kaikki päättyneen asiakkuuden valtuudet, toimi näin:

  1. Ota Saadut valtuudet -sivulla valintakori käyttöön.
  2. Hae listalta asiakkaalta saadut asiointivaltuudet rajaamalla listaa asiakkaan nimellä tai Y-tunnuksella. 
  3. Valitse asiakas ja poimi valintakoriin osapuoli. Valinta poimii koriin osapuolen kaikki voimassa olevat valtuudet ja keskeneräiset valtuuspyynnöt. 
  4. Siirry Annetut valtuudet -sivulle. Valintakorissa säilyvät myös edellisellä sivulla poimimasi asiakkaalta saadut valtuudet.
  5. Hae listalta asiakkuutta hoitavat työntekijät käyttämällä hakusanana asiakkaan Y-tunnusta. Voit tehdä erilaisia hakuja (esim. tietyt valtuusasiat) ja poimia valintakoriin kaikki valtuudet, jotka on annettu asiakkaan kyseisten asioiden hoitamiseen. 
  6. Valitse työntekijät ja poimi valintakoriin valtuudet. Huomaa, että jos poimit valintakoriin osapuolet, mitätöitäväksi poimitaan kaikki kyseiselle työntekijälle annetut edustamisvaltuudet asiakkaasta tai hakurajauksista huolimatta.
  7. Siirry mitätöimään valtuudet.
  8. Tarkista valintasi. Listalla näkyvät kaikki asiakkaalta saadut asiointivaltuudet ja työntekijöiden edustamisvaltuudet, jotka olet poiminut valintakoriin. Tässä vaiheessa voit poistaa listalta valtuuksia, joita et halua mitätöidä. Voit myös palata muokkaamaan poimintojasi.
  9. Kun siirry eteenpäin, siirryt normaaliin valtuuden mitätöimisen näkymään ja voit muokata valintojasi.
  10. Mitätöi lopuksi valtuudet.

Päivitetty: 9.12.2022