suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Näin organisaatio antaa tilitoimistolle oikeuden hoitaa veroasioita ja asioida tulorekisterissä

Tässä esimerkissä kuvataan tilanne, jossa yritys antaa tilitoimistolleen oikeuden hoitaa yrityksen veroilmoituksia ja muita veroasioita sekä asioida tulorekisterissä.

Kun haluat antaa tilitoimistollesi valtuuden asioida yrityksen puolesta, toimi näin: 

  1. Tunnistaudu Suomi.fi-valtuuksiin.
  2. Valitse aloitussivulta asiointirooliksi Yrityksen valtuudet ja yritys, jonka puolesta haluat antaa tilitoimistolle valtuuden. 
  3. Valitse Anna valtuuksia. 
  4. Valitse valtuustyypiksi asiointivaltuus.
  5. Lisää tilitoimiston tiedot valtuutetuksi.
  6. Valitse valtuusasiat eli asiat, joiden hoitamiseen haluat antaa tilitoimistolle oikeuden. Löydät veroasiointiin liittyvät valtuusasiat kirjoittamalla hakukenttään ”vero”. Jos haluat, että tilitoimisto hoitaa yrityksesi puolesta kaikkia veroasioita, valitse ”Veroasioiden hoito”. Jos haluat, että tilitoimisto hoitaa pelkästään veroilmoittamista, valitse ”Veroilmoittaminen”.  Jos haluat, että tilitoimisto voi hoitaa puolestasi tulorekisteriasiointia, löydät oikean valtuuden asian kirjoittamalla hakukenttään ”palkka”. Valitse ”Palkkatietojen ilmoittaminen”. 
  7. Ota valtuuden tarkenne käyttöön, jos haluat rajata annettavan asiointivaltuuden toimivaltaa tarkemmin. Käytä tarkennetta vain, kun olet saanut ohjeet sen käyttöön. Esimerkiksi tulorekisterissä valtuusasiassa "Palkkatietojen ilmoittaminen" on käytössä tarkenne ”aliorganisaation tunniste”, jonka avulla voit jakaa yrityksesi antamia valtuuksia erillisiin kokonaisuuksiin ja koskemaan esimerkiksi toimihenkilöiden palkkoja tai tiettyä yrityksen osastoa. Huomioi, että jos rajaat valtuuden toimivaltaa aliorganisaation tunnisteella, on samaa aliorganisaation tunnistetta käytettävä myös silloin, kun yrityksen tietoja ilmoitetaan tulorekisteriin. Tarkemmat ohjeet aliorganisaation tunnisteen käytöstä löydät tulorekisterin Aliorganisaation tunniste rajaustarkenteena tulorekisterissä -sivultaAvautuu uuteen ikkunaan..
  8. Määrittele valtuuden voimassaoloaika.
  9. Tarkista, että valtuuden tiedot ovat oikein, ja vahvista valtuus.

Päivitetty: 4.1.2024