suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Näin organisaatio pyytää asiakkailta uudet asiointivaltuudet päättymässä olevien valtuuksien tilalle

Tässä esimerkissä kuvataan tilanne, jossa tilitoimisto haluaa jatkaa kaikilta asiakkailta saatuja asiointivaltuuksia ennen kuin nykyiset valtuudet päättyvät.

Kun haluat pyytää eri asiakkailta kerralla uusia asiointivaltuuksia olemassa olevien valtuuksien pohjalta, toimi näin:

  1. Ota Saadut valtuudet -sivulla valintakori käyttöön.
  2. Hae listalta päättymässä olevat valtuudet rajaamalla listaa voimassaoloajan perusteella (esimerkiksi valtuuden loppupäivä on kolmen kuukauden päässä). 
  3. Valitse asiakkaat, joiden valtuuksia haluat jatkaa.
  4. Poimi ensin valintakoriin osapuolet eli keneltä pyydät uuden asiointivaltuuden.
  5. Poimi sitten valintakoriin valtuudet eli valtuusasiat, joihin pyydät uuden asiointivaltuuden. Valinta poimii koriin valtuuksien valtuusasiat tarkenteineen. 
  6. Kun valintakorissa on osapuolet ja valtuudet, siirry pyytämään uusia valtuuksia näillä tiedoilla.
  7. Tarkista valintasi. Tässä vaiheessa voit poistaa listalta asiakkaita tai valtuusasioita ja valita, haluatko pitää saatujen valtuuksien tarkenteet mukana. Voit myös palata muokkaamaan poimintojasi.
  8. Kun siirryt eteenpäin, siirryt normaaliin valtuuden pyytämisen näkymään ja voit vielä tehdä muutoksia tietoihin. Muista laittaa uusien valtuuksien alkamispäiväksi seuraava päivä ja loppupäiväksi asiakkaiden kanssa sovittu uusi päättymispäivä. Huomaa, että kaikilla uusilla valtuuksilla on sama voimassaoloaika.
  9. Lähetä lopuksi valtuuspyynnöt.

Huomaa, että työntekijöiden edustamisvaltuudet eivät jatku automaattisesti, vaan myös ne tulee jatkaa, jos ne päättyvät samaan aikaan kuin asiakkaalta aikaisemmin saadut asiointivaltuudet. Voit jatkaa edustamisvaltuuksia samalla kerralla esimerkin Näin organisaatio antaa uuden asiakkaan edustamisvaltuudet kyseisen asiakkaan asioitava hoitavalle työntekijälle mukaisesti.


Päivitetty: 9.12.2022