suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote

Organisaatio

Vaihtoehtoinen nimi Siun sote

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote järjestää julkiset sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen ja ympäristöterveydenhuollon palvelut Pohjois-Karjalassa. Siun sote toimii Heinäveden, Ilomantsin, Joensuun, Juuan, Kiteen, Kontiolahden, Lieksan, Liperin, Nurmeksen, Outokummun, Polvijärven, Tohmajärven ja Rääkkylän kuntien alueella. Pohjois-Karjalassa on yhteensä noin 163 400 asukasta.

Siun soten palvelut on jaettu viiteen toimialueeseen: ikäihmisten palvelut, terveys- ja sairaanhoitopalvelut, perhe- ja sosiaalipalvelut, pelastuslaitos sekä ympäristöterveydenhuolto. Siun sotessa työskentelee noin 8000 eri alojen ammattilaista.

Ikäihmisten palveluja ovat muun muassa ikäihmisten kotiin vietävät palvelut sekä asumispalvelut. Perhe- ja sosiaalipalveluihin kuuluvat sosiaalitoimistot, vammaisten palvelut, lasten, nuorten ja perheiden sosiaalipalvelut sekä lastensuojelu. Terveys- ja sairaanhoitopalveluihin kuuluvat puolestaan Pohjois-Karjalan keskussairaala, mielenterveys- ja päihdepalvelut, kuntoutus sekä terveysasemat, hammashoitolat ja neuvolat. Pelastuslaitos tuottaa ensihoidon ja pelastustoimen palvelut. Ympäristöterveydenhuollossa toimivat alueen terveystarkastajat ja kunnalliset eläinlääkärit.

Mitä palveluja voin saada?


Tutustu organisaation asiointikanaviin