suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote

Organisaatio

Vaihtoehtoinen nimi Siun sote

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote järjestää julkiset sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen ja ympäristöterveydenhuollon palvelut Pohjois-Karjalassa. Siun sote toimii Heinäveden, Ilomantsin, Joensuun, Juuan, Kiteen, Kontiolahden, Lieksan, Liperin, Nurmeksen, Outokummun, Polvijärven, Tohmajärven ja Rääkkylän kuntien alueella. Pohjois-Karjalassa on yhteensä noin 163 400 asukasta.

Siun soten palvelut on jaettu viiteen toimialueeseen: ikäihmisten palvelut, terveys- ja sairaanhoitopalvelut, perhe- ja sosiaalipalvelut, pelastuslaitos sekä ympäristöterveydenhuolto. Siun sotessa työskentelee noin 8000 eri alojen ammattilaista.

Ikäihmisten palveluja ovat muun muassa ikäihmisten kotiin vietävät palvelut sekä asumispalvelut. Perhe- ja sosiaalipalveluihin kuuluvat sosiaalitoimistot, vammaisten palvelut, lasten, nuorten ja perheiden sosiaalipalvelut sekä lastensuojelu. Terveys- ja sairaanhoitopalveluihin kuuluvat puolestaan Pohjois-Karjalan keskussairaala, mielenterveys- ja päihdepalvelut, kuntoutus sekä terveysasemat, hammashoitolat ja neuvolat. Pelastuslaitos tuottaa ensihoidon ja pelastustoimen palvelut. Ympäristöterveydenhuollossa toimivat alueen terveystarkastajat ja kunnalliset eläinlääkärit.

Mitä palveluja voin saada?

Kaikista palveluista ei ole tietoa valitsemallasi kielellä. Vaihda sivun kieli, jos haluat tietoa palveluista muilla kielillä.

Tutustu organisaation asiointikanaviin