suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Perheasioiden sovittelu

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perheasioiden sovittelu on keskusteluapua vanhemmille, jotka harkitsevat avo- tai avioeroa tai ovat päätyneet eroon. Sovittelun tavoitteena on sopia perheen alaikäisten lasten asioiden järjestelemisestä vanhempien erotessa. Sovittelu voidaan toteuttaa myös eron jälkeen, jos vanhempien on tärkeää sopia uudelleen lasten asioista. Työskentelyn painopiste on lasten näkökulmassa ja lasten parhaassa.

P ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Voitte pariskuntana hakeutua perheasiain sovitteluun ristiriitatilanteissa, eroa harkitessanne tai siitä jo päätettyänne. Sovittelua voidaan käyttää myös eron jälkeen esimerkiksi lapsiin liittyvien erimielisyyksien selvittämiseksi.

Jos elät avioliitossa, avoliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa, sinulla ja perheelläsi on oikeus päästä sovitteluun. Sovitteluun osallistuminen on luottamuksellista ja vapaaehtoista.

Sovittelijat ovat perheneuvontaan, perheoikeuteen tai lastensuojeluun perehtyneitä henkilöitä, joilla on lupa toimen harjoittamiseen. Perheasioiden sovittelua järjestää sosiaalitoimi itsenäisesti tai yhteistyössä esimerkiksi yhdistysten, yritysten, säätiöiden tai muiden ammattitaitoisten toimijoiden kanssa.

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote

Palvelusta vastaa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote
Tekstistä vastaa: Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote
Päivitetty: 15.1.2024