suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Juuan kunta

Opiskelijahuolto lukiokoulutuksessa

  • Palvelu
  • Juuka
  • Julkinen palvelu

Oppilashuoltoa toteutetaan Juuan kunnan opiskeluhuollon kuntakohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Oppilashuoltopalveluilla tarkoitetaan opiskeluhuollon kuraattori-, psykologi- ja kouluterveydenhuollon palveluita.

Toimi näin

KOULUTERVEYDENHOITAJA Päivi Pekkonen puh. 013 330 5461 on Poikolan koululla. Vastaanottoajat ovat ma - to klo 8.30 - 11.00 ja 12.00 - 15.00, perjantaisin klo 8.30 -11 ja 12 - 13. Ilman ajanvarausta tapahtuva vastaanotto (sairaanhoito ym. asiat, poissaolotodistukset, keskustelut jne.) toimii klo 8.30 - 9.30 ja 13.00 - 14.00 välillä, (pe klo 12.00 - 13.00). Muuna aikana vastaanotto toimii ajanvarauksella, poikkeuksena hätätapaukset.

KOULUPSYKOLOGIN tehtäviä hoitaa mielenterveys- ja perheneuvolan psykologi Anu Sirviö, puh. 013 330 5477 ma - pe klo 10 – 11.

KOULUKURAATTORIPALVELUT toimittaa Siun sote www.siunsote.fi

OPPILAANOHJAAJA Jouko Pesonen puh, 040 104 2158

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijalla on oikeus opiskelijahuoltoon, joka edistää hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttään ja hyvinvointiaan ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Lukio-opiskelijana olet oikeutettu opiskeluhuoltoon opiskelupaikkakunnallasi, vaikka et olisi kyseisen kunnan asukas. Opiskeluhuollon järjestämisestä vastaa koulutuksen järjestäjä. Opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä vastaa se kunta, jonka alueella oppilaitos sijaitsee. Oppilaitoksen sijaintikunnalla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, Juuan kunta
Palvelusta vastaaJuuan kunta
Alue Juuka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Juuan kunta
Päivitetty: 11.2.2022