suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation NTM-centralen

Ekonomi- och skuldrådgivning för företag och företagare

  • Tjänst
  • Hela landet utom Åland
  • Offentlig tjänst

Företagarens ekonomihjälp hjälper, ger råd och handleder små och medelstora företag och företagare med ekonomiska svårigheter eller betalningssvårigheter, och har som mål att förebygga konkurser genom att erbjuda en låg tröskel för avgiftsfri ekonomirådgivning per telefon. I tjänsten avgör experter företagets/företagarens verkliga ekonomiska läge utifrån uppgifterna som den som ringt har berättat. ...

Gör så här

Ring Företagarens ekonomihjälp servicenummer (0295 024 881) så fort som möjligt då ekonomiska problem uppstår. Ring senast då obetalda räkningar börjar samlas och du måste lämna en del av dem obetalda.

Då skuldsanering för en näringsidkare övervägs, kontakta först Företagarens ekonomihjälp, som utför en preliminär bedömning av näringsverksamhetens lönsamhet och därefter handleder i att gå vidare i ansökan om skuldsanering.

Före samtalet till tjänsten lönar det sig att ha framställt åtminstone: senaste resultaträkning, balansräkning eller motsvarande skatteuppgifter, lista över möjliga räkningar som är förfallna, i indrivning samt under utsökning, lista över andra skulder och förbindelser, skatteskuldsintyg samt andra kontrakt som påverkar näringsverksamhet.

Andra ansvariga organisationer

NTM-centralen i Södra Österbotten, NTM-centralen i Norra Savolax, NTM-centralen i Satakunta, NTM-centralen i Södra Savolax, NTM-centralen i Egentliga Finland, NTM-centralen i Kajanaland, NTM-centralen i Österbotten, NTM-centralen i Mellersta Finland, NTM-centralen i Norra Karelen, NTM-centralen i Tavastland, NTM-centralen i Birkaland, NTM-centralen i Norra Österbotten, NTM-centralen i Nyland, NTM-centralen i Lappland, NTM-centralen i Sydöstra Finland

Ansvarig för tjänsten

NTM-centralen
Ansvarig för texten: NTM-centralen
Uppdaterad: 10.6.2021