suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Sibbo kommun

Veterinärtjänster

  • Tjänst
  • Sibbo
  • Offentlig tjänst

Miljöhälsovården i Borgå stad tillhandahåller veterinärtjänster i Sibbo.

Veterinärmottagning

Djur sköts på mottagningen enligt tidsbokning i huvudsak kl. 8–16. Du kan boka tid till mottagningen vardagar kl. 8–9. I brådskande fall får man tag på en veterinär vardagar kl. 9–16 genom att lämna ett meddelande i telefonsvararen.

På mottagningen kan man betala med kontanter, bank- och kreditkort. På mottagningarna följs den kommunala veterinärtaxan enligt läkaravtalet.

Gör så här

Boka tid till veterinärmottagningen via den elektroniska tidsbeställningen eller genom att ringa veterinären i Sibbo vardagar kl. 8–9. Om det är fråga om brådskande fall kan du klockan 9–16 lämna ett meddelande i telefonsvararen. Övriga tider ska du kontakta den jourhavande veterinären om ärendet inte kan vänta till följande vardag.

För vem och på vilka villkor

Kommunen ansvar för grundläggande veterinärtjänster för andra än nyttodjur endast om tjänsterna inte annars är tillgänglig inom samarbetsområdet.

Tjänsten är avgiftsbelagd.

Bakgrundsinformation och lagstiftning

Veterinärtjänsterna omfattar bedömning och behandling av djurets hälsotillstånd och sjukdomar samt utfärdande av veterinärmedicinska intyg. Tjänsterna omfattar även upprätthållande av djurens hälsa och välfärd, förebyggande hälso- och sjukvård samt vid behov avlivande av djuret.

Kommuner ordnar ofta veterinärtjänster i samarbete med grannkommuner. Kommunen erbjuder grundläggande veterinärtjänster vardagar under kontorstid och brådskande veterinärhjälp dygnet runt. Tjänsterna gäller i synnerhet nyttodjur. Kommunen kan ha kommunala veterinärer, eller ingå avtal om tjänsterna med en privat aktör som erbjuder veterinärtjänster.

Basuppgifter

Servicen tillhandahålls avBorgå stad
Ansvarig för tjänstenSibbo kommun
Område Sibbo
Tillgängliga språkfinska, svenska
Ansvarig för texten: Sibbo kommun
Uppdaterad: 6.8.2020