suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Soite

Kaikukortet

  • Tjänst
  • 8 kommuner
  • Offentlig tjänst

Alla har rätt till kultur, men alla har inte råd att köpa biljetter till exempel till muséer, teaterföreställningar eller konserter. Som en lösning på detta har man tagit i bruk Kaikukortet. Med Kaikukortet kan du skaffa gratis inträdesbiljetter exempelvis till festivaler, teaterföreställningar och konserter. Kortet är personligt, kostar ingenting, och är giltigt i ett år från och med den dagen du ...

Gör så här

Med kortet kan du skaffa biljett till många kulturella besöksmål i Mellersta Österbotten och i Kronoby. Det är t.ex. fråga om muséer, teaterföreställningar, festivaler och konserter. I nätverket för kortet ingår sammanlagt 30 kulturella besöksmål och en stor del av deras utbud. Med kortet kan du även delta i en stor del av kurserna vid Karlebynejdens institut och vid Perhonjokilaakson kansalaisopisto.

Du kan få Kaikukortet från enheter som finns med på listan över dem som delar ut kortet i Mellersta Österbotten och Kronoby

Du får kortet om du är klient vid något av dessa verksamhetsställen

Be personalen om ett eget kort. Det krävs inga särskilda redogörelser över dina inkomster för att du ska få kortet

Alla kulturella besöksmål som är med i Kaikukortsnätverket informerar på sina webbplatser om evenemang och föreställningar du kan använda kortet vid. Du kan också ringa det kulturella besöksmålet och fråga om utbudet för personer som har kortet.

Med kortet kan du skaffa biljett till kulturella besöksmål från besöksmålets egen biljettförsäljning. Var beredd på att visa upp ditt kort och ange numret på kortet när du skaffar biljetten. Du kan inte skaffa biljetter i webbutiker med kortet.

Om du köper biljett via en kommersiell biljettförmedlare så som Lippupiste måste du betala en serviceavgift trots att själva biljetten är avgiftsfri. Du kan oftast också få en biljett direkt från kulturobjektet, och då tillkommer ingen serviceavgift.

Antalet Kaikukort-biljetter och Kaikukort-kursplatser kan vara begränsat. Om du vill delta i kurser vid Karlebynejdens institut eller Perhonjokilaakson kansalaisopisto, anmäl dig på förhand på vanligt sätt. Meddela dessutom numret på ditt kort per telefon till institutets kansli.

Ta med dig ditt kort när du går till ett kulturevenemang eller en kurs. Personalen kan be att få se ditt kort och identitetsbevis.

För vem och på vilka villkor

Du kan få kortet om:

  • du som klient använder tjänster vid en sådan enhet i Soite som är med i Kaikukortsverksamheten. Ett krav är att du på grund av en trängd ekonomisk situation inte har råd att köpa inträdesbiljetter
  • du är minst 16 år

Servicen tillhandahålls av

Mellersta Österbottens välfärdsområde - Soite

Ansvarig för tjänsten

Mellersta Österbottens välfärdsområde - Soite
Ansvarig för texten: Soite
Uppdaterad: 22.5.2023