suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Laitilan kaupunki

Organisaatio

LAITILA - KEHITTYVÄ SEUTUKAUPUNKI

Valtioneuvoston päätöksellä Laitilasta tuli kaupunki 1.1.1986.

Laitila on noin 8500 asukkaan ja 600 yrityksen vireä teollisuus- ja palvelukeskus Varsinais-Suomessa. Laitilan keskusta sijaitsee Turusta pohjoiseen vievän valtatie 8:n ja Uudestakaupungista Tampereelle johtavan kantatie 43:n risteysalueella.

Liikenteellisesti edullinen sijainti valtatie 8:n varrella sekä Turun (60 km), Rauman (30 km) ja Uudenkaupungin (20 km) läheisyys ovat luoneet omalta osaltaan edellytykset monipuoliselle elinkeinoelämälle. Laitilasta viedään maailmanmarkkinoille mm. linja-autojen tuulilaseja sekä korkean teknologian muovi-, metalli- ja puusepänteollisuuden tuotteita. Tunnetuimpia ja maistuvia laitilalaisia tuotteita ovat Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan juomat ja Munax Oy:n munatuotteet Smoothie-juomineen.

Laitilalla on tarjota yrityksille tilavia tontteja näköalapaikalta valtatie 8:n varrelta Kasitien yrityspuiston sekä Sampanummen ja Koveronnummen yritysalueilta.

Laitila harjoittaa aktiivista asuntopolitiikkaa. Kuluvana vuonna on Laitilan kaupungin toimesta valmistunut viimeisin vuokrakerrostalo ja uutta suunnitellaan. Omakotitontteja on tarjolla eri puolilla kaupunkia. Uusimmalla suuren suosion saavuttaneella Kotoharjun alueella on vielä vapaita tontteja. Uutta asuinaluetta ryhdytään suunnittelemaan.

Laitilan kaupunki on elänyt viime vuosina voimakasta kasvun kautta. Syntyvyys ja samalla väkiluvun kehitys on kasvussa ja panostus etenkin lapsiperheitten hyvinvointiin on vahvaa. Tällä vuosikymmenellä on valmistunut uusi Kappelinmäen koulu ja uuden päiväkodin rakentamisesta on päätetty.

Mitä palveluja voin saada?


Tutustu organisaation asiointikanaviin