suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laitilan kaupunki

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Vakka-Suomen kansalaisopisto aloitti toimintansa 1.1.2007. Aikaisemmat Laitilan-Pyhärannan kansalaisopisto ja Uudenkaupungin kansalaisopisto yhdistyvät uudeksi kansalaisopistoksi. Vakka-opiston osakaskuntia ovat Laitila, Uusikaupunki, Pyhäranta, Taivassalo, Kustavi ja Vehmaa, joista Laitila on ylläpitäjäkunta.

Vakka-opistolla on oma 8-jäseninen johtokunta, joka toimii suoraan Laitilan kaupunginhallituksen alaisuudessa. Johtokunnan esittelijänä ja sihteerinä toimii opiston rehtori.

Vakka-Suomen kansalaisopistolla on toimistot sekä Laitilassa että Uudessakaupungissa. Näissä molemmissa palvellaan koko toiminta-alueen asukkaita. Lisäksi Taivassalon koulutoimistossa ja Kustavin KyläKonttorissa voi hoitaa kansalaisopiston toimintaan liittyviä asioita.

Toimistojen yhteinen sähköposti: toimisto@vakkaopisto.fi

Www-sivut: www.vakkaopisto.fi

Facebook: www.facebook.com/vakkaopisto

Twitter: https://twitter.com/vakkaopisto

Instagram: www.instagram.com/vakkaopisto

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Vakka-Suomen kansalaisopisto toimii kuuden osakaskunnan alueella. Tämä tarkoittaa sitä, että alueen asukkaana voit lähteä haluamallesi Vakka-opiston kurssille riippumatta siitä, missä se järjestetään. Kaikki kurssit ovat kaikkien toimialueen asukkaiden hyödynnettävissä. Myöskään muiden paikkakuntien asukkaiden osallistumisoikeutta ei ole rajoitettu.

Kurssien käynnistyminen edellyttää tiettyä määrää etukäteen määräpäivään mennessä ilmoittautuneita kurssilaisia. Vähimmäismäärä vaihtelee jonkin verran osastoittain, ollen Laitilassa ja muissa osastoissa yleensä 7 ja Uudessakaupungissa 8. Jos ilmoittautuneita on minimimäärää vähemmän, kurssi joudutaan peruuttamaan. Mahdollisista peruuntumisista ilmoitetaan aina asianomaisille.

Vakka-opiston kursseille ilmoittaudutaan sähköisesti. Opiston kurssitiedot julkaistaan kokonaisuudessaan opiston verkkosivuilla, katso kaikki kurssit vasemmalta sivupalkista kohdasta "Kurssit". Ilmoittautuminen: https://opistopalvelut.fi/vakkaopisto/index.php

Kurssin alkamisesta ei erikseen tiedoteta ilmoittautuneille. Ennen kurssin alkua opistolta otetaan yhteyttä vain, mikäli kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta. Muutoksista tiedotetaan ensisijaisesti tekstiviestillä. Siksi on tärkeää olla tarkkana henkilötietoja antaessa, ettei esim. matkapuhelinnumero tai sähköpostiosoite ole virheellinen. Kurssin peruuntuessa palautetaan maksettu kurssimaksu asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille.

Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisesi/osallistumisesi, pitää se tehdä viimeistään 5 (viisi) arkipäivää ennen kurssin alkua ilmoittamalla siitä opiston toimistoon (puh. 040 535 6822 tai 050 420 5266) tai netin kautta. Peruuttamattomasta tai liian myöhään peruutetusta kurssi-ilmoittautumisesta peritään vähintään 15 euron toimistomaksu tai koko kurssin hinta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kurssimaksut ja ilmaisia luentoja. Kurssimaksut ovat pääsääntöisesti lukuvuosikohtaisia, ainoastaan joillakin yksittäisillä lähinnä lapsille suunnatuilla kursseilla voidaan vielä käyttää lukukausimaksuja. Kurssimaksut ovat kurssi- ja opintopiirikohtaisia ja ne on mainittu kunkin kurssin kohdalla. Kevätlukukaudella uudet, vuodenvaihteen jälkeen aloittavat opiskelijat maksavat jatkuvilla (koko lukuvuoden kestävillä) kursseilla puolet koko lukuvuoden maksusta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaitilan kaupunki
Palvelusta vastaaLaitilan kaupunki
Alue Kustavi, Laitila, Pyhäranta, Taivassalo, Uusikaupunki, Vehmaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laitilan kaupunki
Päivitetty: 29.9.2021