suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laitilan kaupunki

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Laitila
  • Julkinen palvelu

Laitilan päiväkodeissa on tarjolla kokopäivä- ja osapäivähoitoa. Lapset toimivat ryhmissä, joiden koot vaihtelevat iän mukaan. Päiväkotien aukioloaika on 6:30-17:00.

Vuorohoito (ilta-viikonloppu- ja yöhoito) järjestetään Apilaniityn päiväkodissa. Vuorohoito on avoinna vanhempien tarpeiden mukaan.

Päiväkodin varhaiskasvatus on tavoitteellista ja monipuolista toimintaa, joka koostuu hoidon, kasvatuksen ja opetuksen kokonaisuudesta. Päiväkodissa toteutetaan varhaiskasvatussuunnitelman mukaista toimintaa tarkoituksenmukaisessa ympäristössä, jossa lapsella on mahdollisuus osallistua monipuoliseen toimintaan, leikkiin, liikkumiseen ja tutkimiseen.

Toimi näin

Hae päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Palvelussa on käytössä palveluseteli.

Yksityiset palvelusetelituottajat

Palvelusetelihakemus löytyy Laitilan kaupungin kotisivuilta ja se toimitetaan varhaiskasvatustoimistoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 7-vuotias lapsesi voivat saada päiväkotihoitoa kunnan järjestämänä. Käytännössä päiväkotihoitoa järjestävät kunnat yksin tai yhdessä, yksityiset toimijat, järjestöt ja muut yhteisöt, joilta kunta ostaa palvelun.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkotihoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä. Kunnat voivat rajoittaa varhaiskasvatuksessa olevan lapsen hoitoajan 20 tuntiin viikossa, jos lapsen toinen vanhempi on työttömyyden johdosta kotona.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaitilan kaupunki
Palvelusta vastaaLaitilan kaupunki
Alue Laitila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laitilan kaupunki
Päivitetty: 15.1.2020