suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Yrityksen jätehuollon järjestäminen

Järjestä yrityksesi jätehuolto jätelain ja muiden määräysten mukaisesti. Jos yrityksesi tuottaa vain vähän tavanomaista yhdyskuntajätettä ja sijaitsee esimerkiksi kauppakeskus- tai asuinkiinteistössä, voit järjestää jätehuollon kiinteistön kanssa yhdessä sekä osallistua jätehuoltokustannusten jakamiseen. Muussa tapauksessa hanki jätehuoltopalvelut alan yritykseltä, joka on rekisteröitynyt jätteen kuljettajaksi, ja jolla on jätteen käsittelyyn tarvittavat luvat. 

Mikäli et löydä jätealan yritystä itse, voit käyttää Materiaalitoria tarvitsemasi palvelun etsimiseen. Jos et löydä Materiaalitorilla olevaan ilmoitukseesi yksityistä palveluntarjoajaa 14 vuorokauden aikana, voit pyytää palvelua kunnalta (kunnan toissijainen jätehuoltopalvelu). 

Tietoa jätteiden lajittelusta, kuljetuksista, maksuista ja muista yrityksen jätehuoltoon liittyvistä asioista saat oman alueesi jätehuoltopalveluita tarjoavilta yrityksiltä, kunnan ympäristöasiantuntijoilta tai ELY-keskuksen ympäristöasioiden asiakaspalvelusta.


Tekstistä vastaa: Suomi.fi-verkkotoimitus
Päivitetty: 20.8.2021